Un grup de joves ataca dos agents que intentaven dissoldre un 'botellón' al País Basc

Els agents van ser rodejats per una quarantena de joves

Imatge de diversos joves fent un 'botellón'
Un jove de 25 anys va enfrontar-se a la policia en mig d'un botelló | EP

Un home de 25 anys d'edat ha estat detingut i altres set persones han quedat com investigats per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat després de la celebració d'un botelló en Mundaka.

Durant la identificació dels implicats, un d'ells ha arremès contra un agent i ha hagut de ser arrestat, mentre que els concentrats han envoltat als ertzaines i els han propinat puntades i cops de puny, per la qual cosa els agents han hagut de fer ús dels seus bastons policials.

Els fets han tingut lloc de matinada en el municipi de Mundaka

Segons ha informat el Departament basc de Seguretat, l'incident s'ha registrat al voltant de la una i mitja de la matinada d'aquest diumenge quan nombroses crides veïnals alertaven de la celebració d'un botelló en un aparcament del municipi biscaí de Mundaka.

Diverses patrulles de l'Ertzaintza s'han traslladat al lloc i han observat a una quarantena de joves bevent en l'aparcament. Davant l'incompliment de les mesures sanitàries vigents per a pal·liar la crisi sanitària generada pel covid-19, els agents han procedit a la identificació dels concentrats amb la finalitat de tramitar les corresponents denúncies.

Els ertzaines han sol·licitat la identificació a un dels implicats i aquest s'ha negat en repetides ocasions. Fent cas omís a les indicacions dels agents, ha arremès contra un d'ells i ha sortit corrent, sent perseguit i arrestat per desobediència i atemptat a agents de l'autoritat.

Un jove de 25 anys s'enfronta a la policia

En aquest moment, un grup de persones ha envoltat a les patrulles i ha llançat puntades i cops de puny contra els ertzaines que han hagut de fer ús dels seus defenses per a custodiar a l'arrestat i traslladar-ho al vehicle policial. Durant els incidents, dos agents han sofert diverses contusions que han requerit atenció sanitària, però cap de gravetat.

El detingut, de 25 anys d'edat, ha estat conduït a dependències de l'Ertzaintza per a realitzar les corresponents diligències acusat d'un delicte d'atemptat. Unes altres set persones més han quedat en qualitat d'investigades pels incidents, encara que no es descarta que el número augmenti conforma avanç la recerca.


Comentaris

envia el comentari