Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

Un jove denuncia un atac homòfob durant un botellot a Girona

Els fets han tingut lloc la passada matinada i la víctima ha rebut diversos cops de puny al cap fins que ha perdut el coneixement

Nova agressió homòfoba a Catalunya. Aquest cop els fets han tingut lloc a Girona, durant un botellot celebrat la passada matinada al parc de la Devesa de la capital gironina. Ara com ara, els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets, que segons ha avançat el digital 'El Caso' i ha confirmat l'ACN s'han produït pels volts de dos quarts de tres de la matinada, a la plaça de les Botxes.

Dues persones, que formaven part d'un grup més gran, s'han acostat a la víctima —un estudiant de 20 anys— i li han preguntat si era 'maricón'. El jove els ha contestat que era homosexual, moment en què un d'ells ha començat a donar-li cops de puny al cap. L'agredit ha quedat inconscient i ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Un amic de la víctima també ha resultat ferit quan ha intentat ajudar-lo. Després de l'agressió, els Mossos s'han personat al lloc dels fets, tot i que no han pogut trobar els autors, que s'han barrejat entre la gent en veure arribar els agents de la policia catalana. No obstant això, estan ja identificats.

«No m'espanta»

La víctima de l'agressió homòfoba a la Devesa de Girona, Bernat Bernabeu, ha explicat a l'ACN que ja ha denunciat els fets davant els Mossos i que no té por. «No m'espanta», ha assegurat, afegint que continuarà sortint de festa. En aquest sentit, el jove agredir ha assenyalat que «no podem fer res més que denunciar per evitar que quedi impune».

Bernabeu ha explicat que quan ha estat agredit estava amb un grup d'amics fora del botellot —que havia reunit unes 2.000 persones a la Devesa— i que no es va produir cap baralla prèvia als fets. La víctima ha remarcat que «en el moment de l'agressió hi havia molt bon ambient i nosaltres estàvem allà sense molestar ningú».

Bernat Bernabeu ha explicat que la de la passada matinada ha estat la primera vegada que ha patit una agressió homòfoba, tot i que ha reconegut que està molt preocupat pel fet que en els darrers temps, aquests incidents s'hagin disparat. Per això, ha reiterat la importància de denunciar aquestes agressions perquè no quedin impunes.