Una jove denúncia que un mosso la va culpar a ella de patir un intent d'agressió

«A veure si això et serveix d’aprenentatge per no tornar sola a aquestes hores de la nit» li va dir després de fer la denúncia

Dos agents dels mossos d'esquadra
Una jove denúncia que un mosso la va culpar a ella de patir un intent d'agressió | Arxiu / Mossos d'Esquadra

Una jove catalana ha denunciat el tracte que se li va donar en una comissaria dels Mossos d'Esquadra quan va voler denunciar una agressió sexual. L'Èlia, que en aquell moment tenia 21 anys, havia sortit de festa aquella nit del 7 de juny del 2019, quan va ser víctima d'un agressor. 

L'Èlia ha explicat el seu cas al diari 'Ara', on ha detallat que aquella nit tornava de festa cap a casa seva en un pis del barri barcelonès de Vallcarca. Quan ja estava girant el pany de la porta, algú la va atacar per darrere i li va tapar la boca. 

La jove va poder treure-se'l de sobre, però tots dos van caure a terra i l'agressor va començar a estrangular-la: «Em va començar a estrangular i jo només pensava que hi havia gent a casa, vaig intentar picar la porta», ha explicat la noia.

«No podia respirar i vaig començar a perdre el coneixement, però vaig poder fer-li mal al bessó, i quan em va deixar anar, vaig cridar tan fort com vaig poder», ha explicat l'Èlia, que a més ha detallat que l'agressió anava completament tapat amb guants, una caputxa i un tapaboques. El següent que recorda és la seva companya de pis ajudant-la a aixecar-se del terra. 

Un cop va poder recuperar-se de l'ensurt, l'Èlia va trucar al telèfon d'emergències, però no tenia ferides greus, així que va anar al metge i més tard va presentar-se a la comissaria per interposar la denúncia. La jove pensava, en un primer moment, que la volien atracar, però el lladre no va emportar-se la seva bossa, així que ràpidament va veure que l'agressor volia agredir-la sexualment. 

Denúncia que va perdre la credibilitat en dir que tornava de festa

Un cop a comissaria, la jove assegura que quan va explicar que estava tornant de festa la seva credibilitat es va ensorrar. Els policies que la van atendre li van preguntar diverses vegades si ella havia tingut la sensació que l'estaven violant, fins a set o vuit cops. 

La seva declaració a la comissaria es va allargar uns trenta minuts, segons ha explicat al diari 'Ara', però el que més mal li va fer va ser la frase que li va dir un agent quan ja marxava: «A veure si això et serveix d'aprenentatge per no tornar sola a aquestes hores de la nit».

Dos dies després, l'Èlia va rebre una trucada de la policia catalana per demanar-li nova informació sobre aquella nit, com per exemple com anava vestida per poder buscar les imatges de les càmeres de seguretat properes. 

Des del cos policial asseguren que l'actuació va ser correcta, i que la noia va cometre diversos errors en les seves declaracions, probablement per l'ensurt que acabava de viure. De fet, en la seva declaració no va fer cap menció a una agressió sexual, i ella mateixa la va donar per vàlida abans de presentar-la. Per aquest motiu, els Mossos van classificar l'incident com un delicte de lesions lleus, i no com un intent d'agressió sexual. 

L'Èlia, per la seva banda, va trigar uns mesos a superar tot el que li havia passat. Segons ha explicat, va tenir por «durant tres mesos» de sortir al carrer. «Em veia tirada a terra cada cop que entrava a casa, sempre demanava a algú que em vingués a buscar al metro quan tornava tard», explica.


Comentaris

envia el comentari