Primer pla d'un vehicle de la Policia Nacional mentre diversos agents entren en un edifici

Un jove de 16 anys, detingut a Espanya per abusar de la seva mare

La mare assegura haver estat penetrada pel seu mateix fill, que diu no recordar res del succeït

Macabre cas el que deixa la crònica de successos a Espanya aquest dijous. Un jove de 16 anys ha estat detingut per una presumpta agressió sexual contra la seva mare. L'acusen d'haver-la violat, tot i que ell diu que no recorda res.

L'adolescent es troba internat en règim tancat de manera cautelar. Així ho ha decidit el Jutjat de Menors número 2 de Las Palmas, a instàncies de la Fiscalia Provincial. Dimecres l'acusat va prestar declaració a la Ciutat de la Justícia.

Segons informa el portal 'Canarias7', el menor va ser detingut per la Policia Nacional després de la trucada d'auxili de la seva mare. Aquesta assegurava haver sigut agredida sexualment pel seu mateix fill. Tot seguit, la policia va presentar-se al lloc i va efectuar la detenció del jove.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons les explicacions que va donar la víctima, el menor la va penetrar vaginalment. El noi va comparèixer davant la magistrada Mercedes Martínez Sánchez. I en aquesta compareixença va assegurar que estava sota els efectes d'alguna droga i que no recorda res del que va passar.

En internament provisional

El procediment judicial està a càrrec del fiscal José Antonio Blanco, que va demanar mesures cautelars per al presumpte agressor. La jutge li ha fet cas i ha decretat el seu internament en un centre de menors en règim tancat.

Es tracta d'una mesura provisional fins que se celebri el judici pels fets. De moment, el noi ha passat la nit al centre de La Montañeta. I després de prestar declaració, es troba a la part equiparable a una presó provisional.

Està previst que en les pròximes hores sigui traslladat a les instal·lacions de Vall Tabares, a Tenerife. És l'únic centre amb règim tancat a les Illes Canàries. Així ho farà de manera immediata, quan es duguin a terme els protocols Covid.

Agressió sexual amb penetració

Mentrestant, segueix la instrucció d'aquest cas que s'està tractant com un delicte d'agressió sexual amb penetració. De moment no s'ha afegit una altra qualificació, a l'espera que la investigació reveli noves informacions.

Per decretar les mesures cautelars de privació de llibertat ha d'haver-hi indicis suficients. S'ha d'acreditar la presumpta comissió d'un delicte, o altres circumstàncies com l'existència de perill per a la víctima o el risc de fugida del detingut.

La investigació també té en compte les circumstàncies personals del menor, que estava sota els efectes de la droga. La jutge ha tingut en compte el tipus de delicte comès, que es qualifica de molt greu.

S'ha activat el protocol antisuïcidis

L'autoritat judicial ha accedit a la petició d'activació del protocol antisuïcidi per a aquest adolescent. Així ho havia sol·licitat la fiscalia de menors, atenent la situació especial en què es troba.

El jove diu no recordar res, i probablement es va assabentar dels fets després d'haver estat detingut. És per això que hi ha risc que el noi intenti autolesionar-se. Això ha motivat l'aplicació del protocol contra el suïcidi per detinguts.

El cas ha commocionat l'opinió pública per les circumstàncies que l'envolten. I és que es tracta d'un nou delicte greu comès per un menor. A més, hi ha un augment d'abusos i agressions sexuals comesos per menors i relacionats amb la violència de gènere.

Això genera una gran preocupació en la societat i encén tota les alarmes. A més, preocupa la disminució de la franja d'edat dels menors expedientats per aquest delicte. Tanmateix, la investigació continua en marxa, a l'espera de trobar nous indicis.

En l'actualitat, han augmentat les denúncies per violència masclista comeses per menors, però hi ha altres delictes de tipus greu. Com per exemple les agressions protagonitzades pels fills als seus mateixos pares. Tot i això, les baralles, els robatoris i els danys segueixen sent majoritaris.