Muntatge amb la foto de Juan José

Juan José, l'home que ha perdut la vida massa jove en un fatal accident

Juan José Ripalda, de 46 anys i veí de Noáin (Navarra), va morir en xocar contra una paret

Juan José Ripalda Cemboráin, de 46 anys i veí de Noain (Navarra), és la víctima mortal de l'accident que va tenir lloc ahir a Campanas. L'home va perdre el control del vehicle, va sortir de la via i va impactar contra un edifici. Les assistències mèdiques no van poder fer res per salvar-li la vida.

L'accident es va produir poc abans de la una del migdia, a la N-121 al seu pas per la localitat navarresa de Campanas. El conductor i únic ocupant del vehicle va perdre el control i va anar a impactar contra una paret. El sinistre es va saldar amb un mort i no es va haver de lamentar més ferits.

El vehicle va impactar contra l'edifici de Bodegas Manzanos Campanas, a l'esmentada via en sentit Pamplona. L'edifici es troba uns metres abans del límit entre les Campanes i la localitat de Tebes. Després de certificar la mort de la víctima, aquesta va ser identificada com a Juan José Ripalda.

Juan José, víctima d'aquest accident

Els serveis d'emergència van anar al lloc dels fets per socórrer la víctima, però només van poder certificar la seva defunció. El cos del difunt va haver de ser rescatat del vehicle per diverses dotacions de bombers. També es van encarregar de netejar l'asfalt al lloc del sinistre.

La Policia Foral de Navarra també va anar al lloc de l'accident per regular el trànsit i obrir diligències. La Brigada d'Atestats va iniciar el procediment per investigar els fets, tot i que tot apunta a un accident fortuït. El cos va ser traslladat a l'Institut Navarrès de Medicina Legal per a l'autòpsia.

Juan José Ripalda Ceboráin tenia 46 anys, vivia a Noain i treballava com a planxista i pintor. Era solter, tenia un germana i dues germanes, i vivia amb els seus pares. La notícia ha causat una gran consternació a la seva localitat, de només uns 8.000 habitants.

Aficionat al motor i a la pesca

Segons el Diario de Navarra, Juan José procedia d'una família assentada al municipi de Noáin. Era el segon de quatre germans (dos nois i dues noies), i va estudiar a l'IES Elortzibar de Noáin. Va treballar durant anys com a planxista i pintor, tant com a autònom com per compte d'altri.

Els seus amics van rebre la notícia amb gran estupefacció i asseguren estar desolats per una pèrdua tan sentida. Recorden Juan José en l'últim dinar que van compartir als Sanfermines, a Pamplona. Diuen que sempre estava disposat a ajudar els altres sense demanar res a canvi.

«Qualsevol favor que li demanaves, no parava fins a aconseguir-ho», recorden amb tristesa els seus amics a l'esmentat diari. A més, afirmen que Juan José era un apassionat dels cotxes i el motor, afició que compartia per la pesca. Li agradava passejar per la muntanya i anar a buscar bolets.

Morts al pont del 15 d'agost

Juan José és un dels onze morts a les carreteres espanyoles durant el dispositiu especial del pont del 15 d'agost. Des de divendres a les 15.00 hores fins dilluns a les 21.00 han mort onze persones en accidents de trànsit. Les autoritats continuen demanant prudència al volant.

Sense anar més lluny, un jove de 21 anys es troba en estat greu després de sortir de la via a la mateixa localitat de Campanas. El sinistre, ocorregut a la NA-601, va passar dilluns a primera hora del matí. El noi va perdre el control del vehicle i va quedar ferit molt greu en sortir de la via.