Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Dos trens de Rodalies, a punt de xocar: es troben de cara a la mateixa via

Dos trens s'han trobat de cara sobre la mateixa via

Aquest dilluns a la tarda un tren que entrava des de Barcelona i un altre que sortia de Manresa s'han trobat de cara en una mateixa via. Un error en la senyalització de les agulles de les vies de l'estació de Rodalies de Renfe a Manresa ha estat a punt de provocar un xoc frontal entre els dos combois.

Tanmateix, per la poca velocitat dels dos trens en aquell moment, els maquinistes i els sistemes de seguretat han pogut evitar una col·lisió i han frenat a temps.

Imatge d'un tren de Rodalies en un dia de pluja.
Un error en la senyalització ha estat a punt de provocar una tragèdia. | EP

Eren poc més de les sis i mitja de la tarda quan un tren procedent de Barcelona i un altre que acabava de sortir de l'estació de Manresa s'han trobat en una mateixa via. Tot i que s'ha pogut evitar la col·lisió, l'aturada dels combois ha deixat els trens aturats a l'entrada de Manresa, però encara lluny de l'estació.

Davant d'aquesta situació i després de més d'una hora d'espera, molts passatgers han optat per anar caminant fins al seu destí, ajudats dels Bombers i de la Policia Local de Manresa, que han traslladat fins a setze persones a l'estació.

Ara Adif ha obert una investigació per esclarir els fets. Segons sembla, haurien desviat a la via incorrecta el tren que sortia de Manresa.

A més, han recordat que Adif es troba en procés d'implementació del sistema de seguretat ERTMS a la línia R4. El sistema actual de senyalització i canvi d'agulles a l'estació de Manresa està automatitzat, però denuncien que es tracta d'un sistema antiquat.

Rodalies
El tren que sortia de Manresa s'hauria desviat a la via incorrecta. | ACN

R4, una línia accidentada

L'incident d'aquest dilluns no és el primer que pateix la línia R4. El novembre del 2018 un tren d'aquesta línia de Rodalies descarrilava a Vacarisses (Vallès Occidental) per una esllavissada de pedres sobre la via. Un accident que va tenir un mort i 44 ferits.

També el febrer del 2019 dos combois van xocar frontalment a Castellgalí. La col·lisió es va produir quan un dels dos trens va descarrilar just quan l'altre venia de cara. Un dels maquinistes va morir i sis persones van patir ferides greus.