Fotomuntatge del claustre d'una església i un vial de la vacuna contra la covid-19

Juan Manuel, el capellà de 52 anys que no es creia la covid-19 i ha acabat a l'UCI

El capellà Juan Manuel Fernández, que no s'havia vacunat, creia que la pandèmia podia ser una mena de «muntatge»

La covid no fa excepcions. El virus, que aquest Nadal s'ha amagat sota el paraigua d'òmicron, continua a l'aguait. Assetjant i contagiant-nos quan abaixem la guàrdia. N'és una prova el que li ha passat al capellà Juan Manuel Fernández.

El rector, que dona missa a les localitats gallegues de Valongo, A Barcia, Augasantas o Tourón, havia deixat de creure en el virus. Segons expliquen amics i altres persones del seu entorn a 'La Voz de Galicia', Juan Manuel, de 52 anys, creia que la pandèmia podia ser una mena de «muntatge» o una conspiració.

Al final, la creença s'ha girat en contra d'ell, que ara mateix és a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital de Montecelo, a Pontevedra. I, de fet, el coronavirus no només l'ha afectat greument a ell. En total, a l'UCI pontevedresa hi ha deu pacients de covid-19.

El capellà havia començat a desconfiar de la covid-19

I és que al principi, segons explica 'La Voz de Galicia', el rector era d'aquells que seguien les normes rigorosament. Juan Manuel Fernández, que també és professor de religió al col·legi d'A Lama, complia les restriccions al mil·límetre.

Una dona que es sotmet a un test d'antígens
Les hospitalitzacions han augmentat a causa de la nova variant, òmicron | GTRES

De fet, si en algun funeral o esdeveniment similar no hi havia espai a l'església, no deixava que ningú es quedés de peu als voltants dels bancs. Els demanava que marxessin del recinte per a deixar la distància suficient entre els presents.

Els que el coneixen, però, van explicar que va canviar d'actitud quan es va començar a impregnar d'informació sobre el coronavirus. Ja no confiava tant en les normes i creia que darrere de la pandèmia hi havia una mena de muntatge.

Per aquest motiu, va considerar que això de vacunar-se no anava amb ell. El rector no es va vacunar, i actualment està ingressat a l'UCI per coronavirus.

El rector, a l'UCI

Si bé és cert que alguns dels seus amics expliquen que mai havien sentit les seves teories negacionistes, també ho és que són molts insisteixen en el fet que sí que havia canviat de postura envers el virus.

Primer pla d'un flascó de Moderna
El mossèn no es va voler vacunar contra la covid-19 | Europa Press

Ara, Juan Manuel Fernández està ingressat a l'hospital per complicacions del coronavirus. La virulència del virus va fer que l'haguessin d'ingressar a posteriori a l'UCI i actualment, segons 'La Voz de Galicia', «el segueixen atenent».

Tot i això, no ha transcendit més informació sobre l'estat de salut del capellà.