Muntatge de Marta del Castillo i el seu pare

El pare de Marta del Castillo llença una amenaça: «Ho he amagat durant mesos»

El cadàver de Marta del Castillo segueix sense aparèixer i la família necessita respostes

La família de Marta del Castillo fa 13 anys que viu en un «malson». El cos de la jove encara no s'ha trobat i han decidit prendre mesures desesperants.

La situació d'injustícia i impotència és fa més gran cada dia i ha arribat un punt que ja no poden més. Necessiten trobar el seu cos, sobretot conèixer la veritat de l'assassinat i la desaparició de Marta.

Dues veritats jurídiques

El que va passar als tribunals tampoc ha servit d'ajuda per tranquil·litzar els familiars de la víctima. Des del jutjat, s'han pres dues sentències judicials que es contradiuen, suposant dues possibles «veritats».

Marta del Castillo
Hi ha dues veritats jurídiques en el cas Marta del Castillo. | CEDIDA

L'Audiència de Sevilla afirma que Miguel Carcaño va matar Marta del Castillo i es va desfer del cos al costat de «El Cuco» i una tercera persona. Per contra, el jutjat de menors assegura que «El Cuco»" i Francisco Javier Delgado, el germanastre de l'assassí, van ser els encarregats de fer desaparèixer el cos de Marta del Castillo.

Aquestes dues sentències han generat molta controvèrsia a la família de la jove. «Com es pot tolerar això, com poden pretendre que em conformi?», va preguntar Antonio, el seu pare.

El que sigui per recuperar el cos

Al llarg dels 13 anys de recerca, Antonio del Castillo sempre s'ha mostrat com un home serè, malgrat el patiment que el corcava per dins. Perdre un fill mai no és fàcil per a ningú, però ell sempre ha donat la cara per la seva família.

Els pares de Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo estan desesperats per trobar el cos de la filla. | Europa Press

Aquesta serenitat sembla que ara s'ha esfumat. S'ha estès la notícia que la família de Marta del Castillo ha ofert a l'assassí el pis del crim a canvi de saber la veritat. Aquest fet ha despertat milers de crítiques, encara que a Antonio no ha semblat importar-li gens ni mica.

«M'és igual què diguin, faré el que faci falta per recuperar la meva filla», va afirmar Antonio. «I faré moltes coses que no han sortit, això del pis s'ha descobert perquè Sevilla és un poble, ho he amagat durant mesos. Jo faig moltes coses i intento que ningú ho sàpiga, passar desapercebut. Seguiré fent el que pugui i qui em vulgui entendre que ho entengui i qui no, doncs res». No es pot jutjar un dolor que no estàs vivint.

Un sector que ha donat suport a la decisió de la família de Marta del Castillo han estat els experts en la investigació. Un d'ells, el psiquiatre Miguel Ruiz Veguilla ha dit que “és molt fàcil opinar des d'una butaca”, fent referència al dolor intern que pateixen els familiars.

No es pot jutjar un dolor que no s'ha viscut

Un sector que ha donat suport a la decisió de la família de Marta del Castillo han estat els experts en la investigació. Un d'ells, el psiquiatre Miguel Ruiz Veguilla ha dit que «és molt fàcil opinar des d'una butaca», fent referència al dolor intern que pateixen els familiars.

Antonio del Castillo
Antonio del Castillo demana que respectin la decisió que ha pres per trobar el cadàver de la filla. | GTRES

El més important en aquests casos és saber posar-se a la pell de l'altra persona, abans que jutjar des de fora. Veguilla ha assegurat que «és molt difícil saber què faria un en aquestes circumstàncies perquè són situacions extremes i els éssers humans no estem preparats per això».

Antonio del Castillo ha continuat defensant la seva iniciativa per aconseguir definitivament el cadàver de Marta. A més, per reforçar el seu missatge, ha admès que «no tenir el cos de la meva filla és un calvari per a nosaltres».

Només vol que la seva filla descansi en pau

Després de 13 llargs anys, el pare de Marta del Castillo no ha pogut mantenir les formes. La situació és al límit i necessita desesperadament saber la veritat. Ja no aguanta més.

Primer pla de Marta del Castillo, desapareguda l'any 2009 a Sevilla
La família de Marta del Castillo necessita saber la veritat. | Cedida

Antonio no s'avergonyeix davant de cap crítica i ha assegurat que encara li queda força de sobres. La família de la jove sevillana, de moment, haurà de seguir la pitjor de les agonies, la incertesa. Segons Veguilla, «una situació així és la mort en vida».