Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Bombers i el Grup Caní de Recerca en la recerca d'un home a Granollers

Troben l'home perdut des del dia de Nadal a Catalunya

Va desaparèixer la nit del 25 al 26 de desembre

Dies complicats per Nadal i Sant Esteve a Granollers. La desaparició d'un home la nit del 25 al 26 de desembre a l'entorn del riu Congost, de la capital Vallès Oriental, va mobilitzar els equips d'emergència per tal de trobar-lo.

L'home que s'havia perdut tenia 84 anys i va sortir a passejar per la zona. Després de més de 24 hores de recerca, els Bombers de la Generalitat, afortunadament, l'han aconseguit localitzar conscient a la zona de Can Nicolau, a prop de l'estació de Canovelles.


Segons han informat els Bombers, l'home ha estat trobat per una persona que caminava per aquest indret just quan el cos d'emergències havia sectoritzat la zona i començava una nova recerca per aquest punt.

D'aquesta manera, s'ha fet l'extracció de l'home amb una llitera per terra fins a una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).  El desaparegut ha estat traslladat a l'Hospital de Granollers i el seu estat és menys greu.

Complicada recerca per Nadal

Tot va començar la tarda d'aquest dissabte, dia de Nadal, a Granollers. Un home de 84 anys va sortir a passejar per la zona del riu Congost, a la ciutat de Granollers

El dia de Nadal, però, no acabaria bé. Els Bombers de la Generalitat, quan faltaven uns trenta minuts per les 12 de la nit, van rebre l'avís de la seva desaparició. Una notícia complicada entre Nadal i Sant Esteve. 

Per tot plegat, es van activar un parell de dotacions per mirar de trobar-lo en aquella zona i, el cos de bombers, hi va treballar conjuntament amb agents dels Mossos d'Esquadra

En la primera batuda que es va fer pel passeig paral·lel al riu Congost, les pistes d'atletisme i un parc annex, no es va localitzar l'home. Els efectius dels Bombers i els Mossos d'Esquadra van pentinar la zona sense notícies positives.

Als voltants de dos quarts de cinc de la matinada, el dispositiu de recerca feia una aturada, per reprendre'l de nou a primera hora del matí del dia de Sant Esteve. 

Per intensificar la recerca, també s'hi van sumar més efectius. En total, hi havia tretze dotacions i un helicòpter dels Bombers. A més, l'helicòpter va resseguir la llera del riu fins a la seva desembocadura per mirar de localitzar l'home o trobar alguna pista.

Així mateix, també hi havia el Grup Caní de Recerca, els Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, la Policia Local de Granollers, la Creu Roja i voluntaris de Protecció Civil.

Finalment, aquest dilluns s'ha localitzat l'home conscient. S'ha fet l'extracció amb una llitera per terra fins a una ambulància del SEM.  Ha estat traslladat a l'hospital del municipi i el seu estat és menys greu