Muntatge de Juan Miguel Urán Angosto i una ambulància

Juan, el policia mort sobtadament: «ara començava a gaudir de la vida»

Es va desmaiar de forma fulminant en una cursa popular a Torrevieja

Juan Miguel Urán Angosto, un policia local de Cartagena a punt de jubilar-se, ha mort aquest cap de setmana sobtadament. Juan estava participant en una carrera popular a Torrevella quan de sobte es va desplomar. Tots els esforços per salvar-li la vida van ser en va.

El succés ha causat una profunda consternació al Club Cuatro Santos Cartagena, equip amb què corria Juan. «És un revés», reconeixen a l'entitat, des de la qual asseguren que no tenia patologies prèvies. La seva mort ha causat també un profund dolor al cos de policia.

Segons els exàmens mèdics, Juan va patir un infart fulminant mentre corria a la ciutat alacantina. Els fets van passar dissabte al vespre i van deixar impactades totes les persones presents. En arribar els corredors a la meta es van viure moments de gran emoció.

Va morir de forma fulminant

El Club Cuatro Santos Cartagena ha lamentat la mort de Juan «ara que començava a gaudir de la vida». El policia local estava prejubilat i amb una neta «per la qual li queia la bava». Juan estava federat en el club i «tenia molts projectes de futur que s'han tirat per la borda».

Juan Miguel Urán en una cursa
El difunt era corredor i no tenia patologies prèvies. | Catalunya Diari

«Trist i dramàtic final», «impactant», «un revés», són les expressions utilitzades per descriure els fets. Segons han explicat, Juan amb prou feines havia començat la cursa de 6 quilòmetres quan, de sobte, es va esvair. «Va baixar un pantalà i es va desmaiar, no hi va haver manera de reanimar-lo», han explicat.

Just darrere hi anava una corredora que és metge i va ser la primera a atendre el corredor esvaït. L'ambulància era a cinquanta metres i van assistir ràpidament la víctima. Tot i això, havia patit un infart fulminant i, després de gairebé una hora reanimant-lo, van confirmar la seva mort.

Emoció entre els participants

La desgràcia va deixar els participants atordits i molts van arribar a la línia de meta amb llàgrimes als ulls. Un va mostrar el dorsal del seu company mort mentre la resta aplaudia i es fonien en abraçades. En aquell moment ja es coneixia que el corredor havia mort.

«Volem retre un homenatge al senyor Juan Urán, que des del cel avui, de debò, ha corregut», deia el portaveu. Van traslladar els seus condols a la seva família i van mostrar la seva «admiració i aquest homenatge». Especialment tocats van quedar els companys d'equip.

El president va confirmar que no tenia patologies prèvies ni havia mostrat molèsties, cansament o dolor anteriorment. «Va caure en rodó, va ser un desenllaç fatal», va afegir. El seu cos va ser vetllat al tanatori de Torrevella i, després, traslladat a Cartagena on aquest matí ha estat enterrat.

Primer pla de Juan Miguel Urán
Juan va treballar molts anys al servei de l'Ajuntament. | Catalunya Diari

Critiquen els torns

El regidor de Seguretat Ciutadana de Cartagena, Juan Pedro Torralba, ha mostrat el seu condol per la sobtada mort del policia. L'agent va treballar al servei de l'ajuntament durant molts anys. El recorden com a «un excel·lent funcionari que destacava pel bon tracte a la ciutadania». També han destacat que era un gran aficionat a les carreres populars i han enviat el seu suport i la seva solidaritat als companys. Per part seva, el sindicat UGT ha denunciat l'elevada taxa de morts a causa dels torns. Per això, han demanat revisar els torns dels agents del cos de policia.

«En els darrers anys hi ha hagut almenys una quinzena d'infarts entre la plantilla i hi ha hagut morts», han afirmat. L'últim, un agent que es va desplomar durant una processó. Han demanat el canvi de condicions laborals, ja que «hi ha estudis que demostren l'impacte negatiu de treball per torns».

El sindicat ha denunciat l'existència, per exemple, del «torn africà». Consisteix a encadenar tres jornades de vuit hores amb dos descansos de vuit més enmig. Per això, han demanat «que els serveis de prevenció facin una anàlisi exhaustiva de la situació dels agents».

▶️ Vídeo del dia