Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marina, 18 anys

El judici de la dona que va matar la seva xicota a Granada: són hores decisives

El judici del cas va començar dilluns passat, 13 de febrer

Aquest dijous, els membres del jurat popular del cas de la dona que va acabar amb la vida de la seva xicota han rebut l'objecte de veredicte. El judici s'està duent a terme a l'Audiència de Granada. I ara, el jurat s'ha retirat a deliberar.

L'acusada es tracta de Yasmine, una dona que el 13 d'abril del 2021 va assassinar la seva xicota Marina de 18 anys. La dona va acabar amb la vida de la seva parella i li va donar diverses punyalades. A més a més, li va provocar diverses lesions a causa de cops. El terrible succés va tenir lloc a la localitat de Motril, a Granada.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Li vaig treure el ganivet i la vaig apunyalar»

L'acusada s'ha declarat culpable d'assassinat al judici. Yasmine ha confessat que aquell dia va mantenir una discussió amb Marina que es va originar al saló-menjador de l'habitatge de lloguer que compartien.

La dona va explicar que la seva xicota en aquell moment estava fregant els plats de l'esmorzar i se li va aproximar amb un ganivet. Aleshores va succeir la tragèdia.

«No vaig pensar, li vaig treure el ganivet i la vaig apunyalar (...) no sé on li vaig donar ni quantes van ser», ha confessat. Així mateix, ha expressat que en el moment del crim estava sota els efectes de la cocaïna i els ansiolítics.

Posterior a això, Yasmine va voler desfer-se del cos sense vida de la jove. Per a això, va decidir recórrer a un amic que té un 53 % de discapacitat per un retard mental, qui va acceptar ajudar-la a enterrar el cadàver. Tanmateix, ell també ha estat jutjat per encobriment del crim.

I malgrat que l'acusada va intentar ocultar el cadàver de Marina, finalment va decidir entregar-se a la policia. Tot seguit, un cop ho va fer, Yasmine va confessar tot el que havia dut a terme.

Una rebaixa de la pena de presó

Cal destacar que a la darrera sessió del judici oral, la Fiscalia va rebaixar dos anys de presó a Yasmine. En un primer moment, la dona s'enfrontava a 17 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu. Tot i això, ara la seva condemna ha estat rebaixada a un total de 15 anys de presó per delicte d'homicidi.

Aquestes modificacions han tingut lloc pel fet que el fiscal ha entès que en el crim no hi va haver acarnissament, en contra del que es va objectar en un primer moment. Això és perquè els pèrits del cas han declarat que Marina va morir a causa d'una de les primeres punyalades que li van arribar al cor. Així mateix, la Fiscalia demana que se li afegeixi l'atenuant de confessió, per haver col·laborat.

Imatge de droga, pastilles i una xeringa
Yasmine va consumir drogues i ansiolítics el dia que va matar la seva parella Marina | Canva

El mateix ha passat amb l'amic que va resultar còmplice, ja que va ser condemnat a 15 mesos de presó i se li ha rebaixat la pena a sis mesos per la seva condició.

Per la seva banda, Torcuato Recover, l'advocat de l'esmentat acusat, ha reclamat la lliure absolució a causa del grau de discapacitat que presenta l'home. I a més, ha expressat que el seu client va ser manipulat per l'assassina i que en va ser «una víctima més».

La família demana la presó permanent revisable per a l'acusada

L'acusació exercida per la família demana de pena la presó permanent revisable per a Yasmine. L'advocat de la família assenyala l'acarnissament i la traïdoria a més de la vulnerabilitat de la víctima. A més a més, afegeix que Marina estava «aïllada socialment», manipulada per l'acusada.

Per la seva banda, el lletrat que defensa l'acusada expressa que la dona va actuar a causa d'un «rampell o una obcecació». Això és degut al consum de drogues i ansiolítics per part de Yasmine. Així, la defensa, Enrique Crespo, reclama que la pena de presó no superi els deu anys.