Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Julián Ortega i edifici

Julián, l'home que ha aparegut mort tres anys després en un terrat

Un veí el va trobar de manera casual en un edifici abandonat al costat d'una motxilla amb documentació

Julián Ortega Gabaldón, un home de 56 anys, va desaparèixer a Alacant el 7 de juliol del 2019. Tres anys després, el seu cos ha aparegut momificat al terrat d'un edifici semiconstruït i abandonat de la ciutat. Els agents l'han pogut identificar gràcies a la documentació que portava.

Julián era nascut a Conca i vivia a Alacant quan els seus familiars van denunciar la seva desaparició davant de la policia. Feia dies que no podien contactar-hi, i van decidir denunciar la situació. Durant els dies següents es van realitzar diverses batudes, totes sense resultat.

Ahir, cap a les 22.30 hores, un veí que practicava una disciplina d'exploració urbana va trobar el cadàver. Estava al terrat d'un edifici a mig construir a la confluència de la plaça de la Luna amb l'avinguda Neptuno. Al costat del mort hi havia una motxilla amb la documentació de Julián Ortega.

Va desaparèixer fa tres anys

Aquesta història arrenca el 14 de juliol del 2019, quan els familiars de Julián, estranyats perquè no podien contactar-hi, van denunciar la seva desaparició. Durant uns quants dies van albergar l'esperança de trobar-lo amb vida. La policia va fer diverses batudes, però no van trobar cap pista.

Julián Ortega
Julián ha aparegut mort al terrat d'aquest edifici | La Noticia Digital

Com en molts altres casos a Espanya, des de llavors Julián constava a la llista de desaparicions no resoltes. Fins que ahir un veí va trobar un cadàver momificat en un edifici abandonat. Va passar de manera casual, mentre aquesta persona practicava el que es coneix com a Urbex.

Urbex és una pràctica d'exploració urbana que consisteix a visitar llocs abandonats com ara cases, túnels o centrals elèctriques. Aquestes persones senten atracció pels indrets antics que han quedat congelats en el temps. Al seu interior busquen vestigis com ara mobiliari, utensilis, vaixelles o vehicles.

Trobat de manera casual

El veí d'Alacant que feia Urbex ahir a la nit es va trobar una cosa del tot inesperada: un cadàver momificat. Immediatament va trucar a la policia, que va anar al lloc per intentar aclarir els fets. La documentació trobada al costat del cadàver contenia el nom de Julián Ortega Gabaldón.

Ara estan esperant les proves d'ADN per confirmar que el cadàver correspon efectivament a l'home desaparegut. A més, els resultats de l'autòpsia aclariran les causes de la mort. La policia ha obert una investigació per respondre a totes aquestes incògnites, que continuen obertes.

El cos trobat és a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant, pendent de la identificació i l'autòpsia. L'avançat estat de descomposició ha impedit el reconeixement mitjançant empremtes dactilars. Tot i això, tot apunta que es tracta de l'home desaparegut el 2019.

Tot sembla encaixar

El cadàver va ser trobat a la mateixa zona que marcava la geolocalització del telèfon de Julián quan va desaparèixer. A més, en una primera observació no hi ha indicis de mort violenta, i creuen que va morir per causes naturals. Tot sembla quadrar i només falta la confirmació per part dels forenses.

Edifici en construcció a Alacant
Foto de l'edifici on han trobat el cos.   | Google Maps

El cadàver de Julián estava en una zona de molt difícil accés, i de fet, la policia va requerir els serveis dels bombers. Només amb l'ajuda d'un vehicle amb escala van aconseguir arribar al lloc on estava el cos. Això explica perquè no el van trobar durant les batudes fa tres anys.

La policia comptava amb la geolocalització del mòbil i van estar dies buscant a la zona on marcava. Però només la casualitat ha aconseguit trobar la localització exacta del cos, en un lloc inaccessible. Tot esperant la confirmació, com a mínim la família podrà ara descansar tranquil·la.