El titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha acordat reobrir la causa contra Santi Laiglesia, el primer investigat en l'assassinat d'Helena Jubany l'any 2001.
La decisió arriba després que les mostres d'ADN de l'actual investigat, Xavi Jiménez, no concordessin amb les trobades a la roba que duia la noia quan va morir. Ara, però, es vol comparar les mostres biològiques amb les del propietari de l'immoble on van passar els fets, fet pel qual també va ser el primer sospitós en la investigació.
A banda, el jutjat també ha rebut un informe pericial lingüístic de pèrits especialistes sobre l'escriptura dels anònims que va rebre la jove, que conclou que hi ha indicis que permeten atribuir-los a Jiménez.
Una lluita eterna (i de moment estèril)
La família d'Helena Jubany fa anys que demana justícia. La jove bibliotecària, de 27 anys, va ser trobada morta a Sabadell el 2 de desembre de 2001. Va ser llançada al buit en un pati interior, despullada i amb diverses cremades al cos.
La seva mort sempre ha estat estretament vinculada a Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Jubany tenia una sèrie d'amistats a la secció que han estat al punt de mira de la justícia. Al voltant de l'associació, dos noms: Santi Laiglesia, primer investigat; i Montserrat Careta, parella d'aquest i amiga d'Helena Jubany. Careta, anys després, va ser enviada a la presó i, el 7 de maig de 2002, va ser trobada morta penjada al lavabo de la seva cel·la de la presó de Wad-Ras de Barcelona. Des d'aleshores no se n'han sapigut ben bé els motius.
NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!
Santi Laiglesia, precisament, va ser el primer investigat pel cas Helena Jubany i en primera instància es va decidir descartar càrrecs contra ell. Ara, el jutge pren la determinació de tornar-lo a posar en el punt de mira. I és que ara, l'ADN de l'actual investigat no concorda amb el trobat a la roba de la víctima i es faran proves amb el sospitós inicial.