Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dani Mateo

La causa contra Dani Mateo, arxivada: «I ara què faig amb el pis de Bèlgica?»

L'humorista ha reaccionat a la notícia amb alegria, compartint publicacions a xarxes socials on fa burla de la situació |
Dani Mateo
El jutge ha pres la determinació d'arxivar la causa contra Dani Mateo | Instagram | @danimateoagain

Dani Mateo ha rebut la millor notícia possible. El jutjat d'instrucció número 47 de Madrid ha pres la determinació d'arxivar la causa pel polèmic esquetx emès al programa 'El Intermedio' i protagonitzat per l'humorista, on Mateo es netejava els mocs amb una bandera espanyola.

Així les coses, la denúncia presentada per un sindicat policial que imputava al còmic un delicte d'odi i ultratge als símbols nacionals, finalment ha quedat desestimada. Un fet que ha causat una gran alegria a Mateo, que poc després d'assabentar-se'n publicava el següent missatge al seu compte de Twitter: «I ara, què faig amb el pis de Bèlgica?»

El jutge defineix l'actuació com «desafortunada i provocadora»

El jutge Adolfo Carretero ha decidit desestimar la causa que hi havia oberta contra Dani Mateo i fer cas a la fiscalia, que havia sol·licitat el sobreseïment del litigi. Amb tot, l'escrit emès pel magistrat fa patent que, malgrat considerar que les accions dutes a terme a l'esquetx —ja que, a banda de mocar-se, Mateo va llançar la bandera a terra i la va definir com a «drap que es ven als basars»— són «per se actes denigrants, no sembla raonable continuar amb el procediment».

La decisió ha estat presa després que la fiscalia sol·licités un sobreseïment de la causa, i és que Carretero considera que aquest òrgan «defensa l'interès general i la societat», motiu pel qual defineix els fets com «una actuació humorística molt desafortunada i provocadora».

Cal recordar que l'inici del procés judicial té l'origen en una denúncia que va interposar l'organisme Alternativa Sindical de Policia, al·legant una «ofensa a Espanya, als seus símbols i, per extensió, a tota la societat democràtica».

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Dani Mateo va compartir la notícia a xarxes socials

Com era d'esperar, aquesta notícia va suposar una gran alegria per al protagonista de la controvèrsia, que no va tardar a compartir l'article que ho explicava a xarxes socials. Així les coses, Dani Mateo compartia el següent missatge a Twitter: «I ara què faig amb el pis de Bèlgica?», acompanyat de la icona d'un pallasso, que és l'adjectiu que va utilitzar en una ocasió per referir-se a ell mateix.

A Instagram també hi va compartir aquest missatge, si bé en aquesta ocasió  va optar per allargar-lo una mica i declarar-se «fan de la fiscalia». A més, el text de la publicació també venia acompanyat de la següent frase: «No es pot explicar millor el que va passar».

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fan de la fiscalía. No se puede explicar mejor lo que pasó. Ahora qué hago con el piso de Bélgica?

Una publicación compartida de Dani Mateo (@danimateoagain) el