Jutjats

Rebutgen processar per organització criminal 27 dels 30 investigats per l'1-O

Segueixen acusats d'un delicte de malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació

30 càrrecs i excàrrecs del Govern i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan sent investigats en relació als preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Ara el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona rebutja processar 27 d'ells per organització criminal perquè «no tenien la infraestructura necessària per realitzar un pla criminal ni tampoc una associació de llarga durada».

Antoni Morales, secretari general de Difusió de la Generalitat, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis, director de TV3 i  Núria Llorach, presidenta de la CMMA, són alguns dels investigats. 

La magistrada Alejandra Gil, encarregada del cas, desestima d'aquesta manera el recurs de la Fiscalia, que demanava imputar el delicte a la majoria  d'investigats per la logística de l'1-O. Els trenta acusats, però, segueixen processats per delictes de malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació.

A més, la jutgessa aixeca el processament de dos càrrecs de la Generalitat i d'un empresari. Es tracta de Meritxell Masó, llavors secretària general del Departament de Governació i ara de Presidència; Montserrat Vidal, de l'àrea de Processos Electorals i Consultes Populars, i José María Gispert, gerent d'Indugraff Offset S.A.

També et pot interessar...