Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jutgen un professor per abusar sexualment d'una alumna a la Selva

La menor ha admès haver estat «enamorada» d'ell i nega qualsevol relació de caràcter sexual, que prèviament havia ratificat

Judici per abús sexual
El professor nega qualsevol contacte físic amb l'alumna menor d'edat | Cedida

 

L'Audiència de Girona va començar a jutjar ahir un professor de secundària que s'enfronta a 55 anys de presó per abusar sexualment d'una alumna de 15 anys, a Caldes de Malavella (Selva). La Fiscalia sosté que l'acusat es va aprofitar del seu càrrec com a tutor de la menor, que té un trastorn de desenvolupament i d'aprenentatge, per establir una relació amb ella a través de les xarxes socials.

 

Els fets s'haurien produït entre els anys 2013 i 2015 durant els quals l'acusat ja va ser denunciat per part dels pares per haver mantingut relacions sexuals amb la nena en una zona boscosa pròxima al cementiri en cinc ocasions diferents durant el juliol i agost del 2015. «Desenvolupàvem converses però no hi va haver cap contacte sexual», ha dit el professor a la sala de vistes.

 

  • També et pot interessar: Caçat un depredador sexual al Vallès que abusava sexualment de menors d'internet

 

Durant el judici la víctima també ha negat cap mena de relació de caràcter sexual amb el professor, que prèviament havia reconegut. La víctima explica que en aquell moment va «mentir» perquè es va sentir pressionada pels pares. També ha afirmat que va estar un temps «enamorada» del processat, però que ara ja no tenia aquests sentiments per ell. «Em sentia sola i el vaig posar a ell en contra de tothom», afegia.

 

Tot i les declaracions, el judici continuarà dimecres. La Fiscalia acusa el professor de cinc delictes d'abús sexual a una menor i sosté que es va prevaler de la seva condició com a tutor de l'alumna. Per això, sol·licita una pena de 55 anys de presó, 7 anys de llibertat vigilada i 4 d'inhabilitació per treballar amb menors, mentre que l'advocat professor demana la seva absolució per falta de càrrega incriminatòria.

 

Segons el professor, només parlaven i «feien broma»

 

Al judici, el processat ha reconegut que, un cop acabada la relació professor-alumne, mantenia contacte amb la menor a través de les xarxes socials i via Whatsapp i ha admès que algunes de les converses eren «de contingut sexual»,  però perquè tenien bromes en comú. «Tocaments no, i contactes sexuals menys», ha afirmat. Segons el seu punt de vista, sempre era la denunciant quiintentava contactar amb ell i quedar-hi en persona.

 

Mòbil i Whatsapp
Professor i alumna mantenien converses de contingut sexual a través de Whatsapp | Cedida

 

L'acusat també ha dit que «el més intel·ligent» hagués estat no quedar amb la menor, perquè els pares de l'alumna ja havien presentat una primera denúncia contra ell per les converses suposadament pujades de to. «Ho vaig fer perquè creia que feia el correcte, ella era una persona que patia molt en el seu dia a dia i tenia problemes a l'hora de relacionar-se amb gent», ha afegit.

  • També pots llegir: Una jove de Lleida denuncia un abús sexual i ho relata a Youtube

La denunciant, que ara ja és major d'edat, té diagnosticats un trastorn de desenvolupament i un trastorn d'aprenentatge que li comporta una disminució del 33% de les seves capacitats i que, segons la Fiscalia, impossibilita una correcta conducta emotiva i sexual en «no ser capaç d'avaluar amb plenitud les conseqüències i la seva dependència afectiva».

«N'estava absolutament enamorada»

Professor
El centre educatiu va establir una normativa per posar fi a la situació | Arxiu

 

Durant el judici han declarat nombrosos testimonis, entre els quals companys d'institut del professor. Segons han explicat, la menor establia vincles de molta dependència amb els seus professors i, en el cas del processat, l'alumna n'estava «absolutament enamorada». Per aquest motiu, i després d'un parell d'episodis en els quals s'haurien fet algun petó als llavis, des del centre van establir unes pautes de comportament per evitar la situació.

El professorat afirma que el professor va intentar seguir algunes de les normes però no en va complir d'altres, relacionades amb marcar distància amb la menor, a qui van acabar canviant de grup per trencar amb el vincle. «Ella estava molt enamorada i la resposta d'ell era ambigua i inadequada; en aquests casos s'ha de ser molt clar», ha indicat una psicopedagoga.