La jutgessa ordena una exploració mèdica al cosí d'Éric Abidal

la Fiscalia sospita que hi va haver un frau en el trasplantament de fetge de l'exjugador blaugrana

La Fiscalia sospita un frau en el trasplantament de fetge d'Éric Abidal| Twitter

La Fiscalia ha enviat una ordre a França després de forçar la reobertura del cas Abidal perquè sospiten d'un frau en el trasplantament de fetge. Segons ha avançat Cadena SER, el jutjat número 28 de Barcelona ha enviat una ordre de recerca (OEI) a França perquè es prengui declaració i es practiqui un reconeixement mèdic al cosí d'Eric Abidal després de la seva donació. L'Ordre Europea de Recerca és, segons fonts jurídiques, una nova forma de cooperació judicial internacional que en alguns casos substitueix la Comissió Rogatòria Internacional.

Es tracta del segon enviament per part del jutjat mencionat, ja que la primera petició va ser rebutjada per les autoritats judicials franceses, segons informa l'emissora. El jutjat de Barcelona pretén que el donant declari com a testimoni, ja que el codi penal francès no permet imputar-lo. D'aquesta manera, si el cosí d'Abidal ho accepta, seria examinat per un metge francès, per tal de poder comprovar que l'operació es va dur a terme. 

L'Audiència va ordenar reobrir el cas

Cal recordar que el 'cas Abidal' es va iniciar després que la policia interceptés una conversa entre Sandro Rosell i un col·laborador seu, en què, segons els investigadors i la Fiscalia, es donava a entendre que el trasplantament d'Abidal va ser conseqüència d'una donació il·legal, cosa que l'expresident del Barça sempre ha negat. A més, el jutjat va arxivar el cas, per no poder demostrar els fets. Va ser l'Audiència de Barcelona la que va obligar que es reobrís el cas a finals del mes de gener.

Es descarten les irregularitats en l'acta de consentiment

Fa un temps, el jutjat va reclamar l'expedient del trasplantament a l'Hospital Clínic de Barcelona i, segons informa 'SER', tot sembla correcte. La magistrada que va tutelar l'acta de consentiment ho va confirmar. A més, l'any 2012, quan es va fer el trasplantament de fetge, la magistrada ja va fer un exhaustiu interrogatori al cosí d'Abidal, ja que el futbolista i Gérard no són familiars directes, sinó cosins germans. Així, el jutjat ha descartat possibles irregularitats en l'acta de consentiment.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari