ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Un nen de 14 anys perd la vida mentre la policia negava l'ajuda de la gent per buscar-lo

Les autoritats van trobar el cadàver 30 hores més tard

Imatge d'arxiu d'un nen en un parc
El cos del nen es va trobar 30 hores més tard d'iniciar el dispositiu de recerca  | ISTOCK

William Hall, un nen amb autisme de només 14 anys que havia desaparegut a l'est de Melbourne, Austràlia, ha estat trobat mort. Una notícia que ha commocionat els veïns, a qui se'ls va negar l'ajuda per buscar-lo. El jove va sortir de casa amb la intenció de donar un passeig per un bosc proper al seu domicili, però mai va tornar. Tot el món va donar per fet que s'havia perdut, així que es va desplegar un gran dispositiu de recerca.

Tot i això, la policia, al·legant l'epidèmia mundial de coronavirus i les mesures de seguretat contra la malaltia, va negar l'oferiment de 50 veïns que es van oferir voluntaris per ajudar a la recerca de William al bosc on va desaparèixer. «D'acord amb les restriccions del coronavirus, en aquesta etapa de recerca no requerim cap ajuda del públic», va escriure hores abans la policia a Facebook.

Ni tan sols van permetre que la família del jove ajudés a trobar-lo. «La policia ens va dir que no podíem ajudar», ha explicat tristament el seu germà gran, Harrison Wall. Van ser les autoritats, 30 hores després de començar el dispositiu de recerca, quan van trobar el cadàver del petit. Segons les primeres exploracions que s'ha fet al cos William hauria mort de gana i fred.

Una mort que molta gent es qüestiona si es podria haver evitat si la policia hagués deixat que els veïns ajudessin, malgrat que es podria haver generat un contagi massiu de Covid-19.

 

Cas similar

Ja hi va haver un cas similar al mateix lloc. Will Callaghan, un altre nen autista que també es va perdre al bosc, va ser trobat viu gràcies a l'exhaustiva ajuda dels veïns que es van oferir al dispositiu de recerca. I és que precisament per això que alguns han saltat l'ordre de la policia per buscar al William, com Georgina Strahan.

«Conec la zona i no puc simplement marxar i seure'm a casa. Estaré feliç de pagar una multa si això significa salvar al petit William. Si fos el meu fill, m'agradaria que la gent fes el mateix», va dir aquesta dona hores abans de trobar mort el pobre noi.


Comentaris

envia el comentari