Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Hotel Concordia, Barcelona.

Leo, el nen assassinat pel seu pare a Barcelona ja no portarà el cognom del seu assassí

La mare de la criatura no volia que encara tingués el cognom del seu pare, qui el va assassinar en un hotel de Barcelona l'any passat

La violència vicària sempre ha existit, però no és fins fa poc que se'n comença a parlar. Molt especialment des de l'emissió del documental de Rocío Carrasco, la filla de la més gran, la cantant Rocío Jurado.

La violència vicària és una forma de violència masclista en què els agressors l'exerceixen contra els mateixos fills o filles amb la finalitat de provocar dany psicològic a la mare. Podríem dir que és un dels tipus de violència més cruels que existeixen.

Aquest és el cas del Leo i la seva mare. Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, va matar al seu fill de dos anys, Leo, en un hotel de Barcelona la nit del 24 d'agost de l'any passat.

Va matar al seu fill en un hotel a Barcelona

El matrimoni feia pocs dies que s'havia separat i semblava que no havia sigut un divorci complicat, sinó tot el contrari. El 24 d'agost, li tocava estar amb el nen al pare i aquest se'l va emportar a la piscina de l'Hotel Concordia de la ciutat comtal.

La mateixa tarda, hi ha testimonis que expliquen, que el pare gravava i li feia fotografies al seu fill, mentre aquest jugava a la piscina, per enviar-li a la mare i que veiés que tot estava anant sobre rodes.

Però en arribar la nit, la mare va rebre un missatge de  Martín, el pare del nen, que deia: «a l'hotel et deixo el que et mereixes». 

En arribar a l'hotel, dos agents dels Mossos d'Esquadra van entrar a l'habitació 704, que prèviament havia reservat el pare, i van trobar el cos sense vida de l'infant sobre el llit. L'autòpsia va determinar que el nen havia mort ofegat.

Martín, després d'haver comès l'assassinat es va escapar direcció a l'aeroport del Prat i cop allà se li va perdre la pista. 

Al cap d'uns dies, els Mossos d'Esquadra van trobar el cos sense vida de l'home, el qual s'havia penjat de la branca d'un arbre amb el seu cinturó.

Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

El nen ja no porta el cognom del seu assassí

El nen de dos anys assassinat l'agost de l'any passat pel seu pare ja no té el seu cognom. Així ho ha fet saber l'advocada de la família materna del nen, Carla Vall.

Després del terrible succés, la mare de la criatura no volia que el seu fill portés el cognom del seu assassí, el seu pare. Així que tal com informa 'El Nacional', el passat 22 d'abril la ministra de Justícia, Pilar Llop, va dictar l'ordre que resolia la petició de la família per canviar post mortem el cognom del nen.

D'aquesta manera, la defensa va demanar retirar el cognom del pare del nom del nen tot i que ja estigués mort i, finalment, la ministra de justícia ho ha acceptat.