ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un licor en mal estat fa que gairebé un centenar de persones perdin la vida a l'Índia

La major part de les víctimes mortals eren grangers que van beure de la mateixa remesa de licor dimecres passat a Tarn Taran, Amritsar i Batala

Dues noies bebent en una festa
Un licor en mal estat fa que gairebé un centenar de persones perdin la vida a l'Índia | Unsplash | Michael Discenza

El balanç de morts a causa de la ingesta de licor en mal estat a l'Estat indi de Punyab (nord-oest) ha ascendit a 98, segons han confirmat aquest diumenge les autoritats del país asiàtic.

El subcomissari de la Policia de Punyab, Kuluant Singh, ha destacat que dotze persones més han mort en el districte de Tarn Taran durant les últimes hores, la qual cosa eleva a 75 els morts en el lloc.

Així, ha indicat que la xifra ha estat recopilada arran d'«informació rebuda des del terreny», ja que moltes famílies han celebrat els funerals dels seus éssers estimats sense sotmetre a les víctimes a autòpsies.

Acusen les autoritats de negligència

Als morts a Tarn Taran se sumen dotze morts a Amritsar i onze a Batala, mentre que les autoritats han manifestat que algunes famílies no estan informant de la mort dels seus membres a causa de la ingesta de licor.

D'altra banda, l'opositor Partit Aam Aadmi ha convocat protestes contra les autoritats de Punyab, a les quals acusen de negligència, segons ha recollit l'agència estatal índia de notícies, PTI.

El ministre principal de l'estat, Amarinder Singh, va anunciar el dissabte la suspensió de set funcionaris i sis membres de les forces de seguretat, abans de criticar que no es detectés i tragués de circulació el licor en mal estat.

Mil persones moren a l'any per alcohol en mal estat

La major part de les víctimes mortals eren grangers que van beure de la mateixa remesa de licor dimecres passat a Tarn Taran, Amritsar i Batala. Les primeres morts van començar aquest mateix dia, i van pujar a 21 víctimes mortals el divendres.

Els propietaris de destil·leries locals i contrabandistes aprofiten els alts preus de l'alcohol venut de forma oficial per copar un mercat negre al qual recorren en general persones amb escassos recursos.

La conseqüència és que cada any unes mil persones moren enverinades a l'Índia per la ingesta d'alcohol en mal estat. L'any passat, una de les pitjors intoxicacions etíliques dels últims temps va deixar 151 morts al país.


Comentaris

envia el comentari