La ciutat de Barcelona tindrà 199 nous guàrdies urbans a partir de dilluns

L'objectiu del consistori és augmentar en un miler de persones els efectius del cos durant l'actual mandat

Un vehicle de la Guàrdia Urbana de Barcelona amb un agent al costat
La Guàrdia Urbana de Barcelona suma 199 nous agents a partir de dilluns | cedida

La ciutat de Barcelona tindrà a partir d'aquest dilluns 199 nous agents de la Guàrdia Urbana, que es destinaran a fer «tasques de proximitat» al carrer per enfortir el contacte i l'atenció amb els ciutadans. Més del 60% de la nova promoció té entre 26 i 35 anys i el 29% dels membres són dones. Dels nous agents, la meitat tenen estudis superiors.

Els nous agents realitzaran pràctiques amb policies amb experiència

Es tracta de la promoció que es va convocar l'any passat en règim d'oposició lliure. A partir d'ara, aquests nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries de Barcelona al costat d'altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana com a funcionaris de carrera.

Durant aquest mandat l'Ajuntament de Barcelona té previst convocar un miler de places de la Guàrdia Urbana. Actualment ja se n'han convocat 282 del miler previstes. Segons el consistori, l'increment d'efectius és «fonamental» per augmentar les tasques de prevenció a més d'assolir un cos policial més present en els 73 barris de la ciutat consolidant els Equips de Policia de Barri.

El Tibidabo rep 1.500 visitants en el primer dia d'obertura després de la pandèmia

Unes 1.500 persones han aprofitat aquest diumenge per gaudir de la reobertura Tibidabo. El parc d’atraccions, afectat per un ERTO, ha obert a les dotze del migdia, després que el Procicat hagi valorat positivament les mesures de seguretat i els protocols establerts pel recinte. A causa de la pandèmia del coronavirus, el Tibidabo ha restringit a només un terç el seu aforament i només hi poden accedir 2.200 persones.

La mascareta, obligatòria excepte pels nens menors de 6 anys

A més, per accedir al parc és obligatori l’ús de mascareta- excepte pels nens menors de 6 anys- i només funcionen les atraccions que estan a l’aire lliure, que són un 80% del total. En declaracions a l’ACN, Rosa Ortiz, ha explicat que el parc reobre després de deu dies complint «totes les mesures de seguretat».


Comentaris

envia el comentari