Imatge de l'erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma

Els lladres aprofiten la desgràcia: saquejos en cases desallotjades a la Palma

Centenars de famílies han hagut d'abandonar casa seva pel risc que siguin arrassades per la lava, fet que aprofiten algunes persones per accedir-hi

Desenes de cases i diversos pobles estan sent arrasats per la lava del volcà de La Palma, a les Canàries, en els últims dies. Famílies senceres s'estan quedant sense casa i sense gran part de les pertinences que tenien dins d'ells, encara que alguns han pogut anar-hi per recollir quatre coses. En qualsevol cas, no es perden únicament coses materials, també molts records i, segurament, moltes altres coses amb valor sentimental.

L'avanç de la lava per l'illa ha fet que en les últimes jornades s'hagi hagut de desallotjar centenars de veïns. Nombroses cases han estat ja arrasades, i altres s'estan salvant de moment, ja que a les localitats afectades els habitatges estan segregats. Malgrat que arran de la tragèdia moltes famílies han perdut pràcticament la seva vida sencera, també hi ha gent que pretén aprofitar-se de la situació.

Tot i que en situacions d'aquest tipus el que més sol destacar és la solidaritat de la gent i l'ajuda desinteressada, no sempre és així. Els desallotjaments s'estan produint de forma molt ràpida i els veïns de les cases afectades gairebé no disposen de temps o de recursos per a portar-se amb ells les seves pertinences. Segons informacions que ha compartit 'La Sexta', algunes d'aquestes cases ja desallotjades estarien sent saquejades.

Lladres aprofiten per robar a les cases desallotjades

Tal com s'ha anat veient en els últims dies, aquestes persones amb prou feines poden emportar-se les seves coses. Una mica de roba, menjar, alguns records importants, i algun moble, si tenen una mica de sort. La resta de pertinences es queda a la casa. És precisament aquesta situació la que estan aprofitant els lladres. Centenars de cases s'han quedat buides pel risc de ser arrasades per la lava, però encara no ho han estat.

Això està fent que els veïns tinguin ara una nova preocupació. Per si fos poc amb el perill que la lava arrasi casa seva, ara també s'han de preocupar per si perden les pertinences més importants del seu interior es perden. Segons 'La Sexta', la policia de la zona ja està treballant en el problema i mira de posar-hi remei a través de controls més intensificats de les forces de seguretat.

La vigilància és vital perquè els lladres no tinguin l'opció d'entrar a les cases per portar-se les pertinences de les famílies desallotjades. No obstant això, no es tractaria d'una tasca fàcil, i és que els pobles sencers, de gran superfície, estan quedant completament buits pel risc de ser arrasats per les flames. A banda, la situació extrema que viu l'illa fa que es necessitin molts recursos de policia, bombers i personal especialitzat exclusivament per als dispositius de seguretat.