Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Enxampats mentre robaven un rellotge Richard Mille de 125.000 euros a Barcelona

Van seguir el turista des de passeig de Gràcia i el van assaltar a Diputació amb Pau Claris| Els cinc lladres, detinguts per la Guàrdia Urbana
Imatge del rellotge que van intentar robar els cinc homes detinguts per la Guàrdia Urbana.
Imatge del rellotge que van intentar robar els cinc homes detinguts per la Guàrdia Urbana. | CatalunyaDiari.cat

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut a cinc persones que van intentar robar un rellotge d'alta gamma valorat en 120.000 euros a la cantonada entre el carrer Diputació i Pau Claris, al centre de la ciutat. La detenció es va fer la matinada del diumenge 22 de juliol i es va fer gràcies a la perícia dels agents del Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els policies d'aquest grup van poder localitzar diversos grups que s'havien especialitzat en un modus operandi concret per robar, amb violència i intimidació, objectes de luxe que localitzaven en persones que passejaven per Barcelona, sobretot, turistes.

Nou modus operandi: seguiment, reforços i assalt

Els lladres seleccionaven la seva víctima quan havien comprovat que portaven un rellotge o joia d'alt valor. Els delinqüents, via telefònica, confirmaven el valor del rellotge que havien observat i després d'activar més persones del mateix grup criminal, atacaven a la víctima per fer-se amb el rellotge. En un primer moment es vigilava l'entorn, s'assegurava que no hi havia policia a prop, se'l seguia i finalment es feia l'estrebada a la víctima. Quan els agents de la Guàrdia Urbana van intentar detenir als lladres, aquests van respondre amb violència. Els detinguts han estat imputats també d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat, a més del delicte, encara presumpte, de robatori amb violència i intimidació.

Els lladres van observar com un turista portava un rellotge Richard Mille valorat en 120.000 euros a la zona de passeig de Gràcia. Va ser llavors quan van trucar a més membres de la banda i en van iniciar un seguiment fins a la cantonada on van ser detinguts, que va ser quan van intentar assaltar l'home. Agents d'aquest grup de la Guàrdia Urbana, que ja havien notat un increment d'aquest tipus de delictes de robatoris d'objectes de valors, van poder interceptar als lladres i detenir a cinc persones.

Quatre detinguts més per robatoris similars

També s'han detingut quatre persones més robar dos rellotges de luxe més. Tres persones van ser detingudes també per la Guàrdia Urbana el passat divendres 20 de juliol al voltant de les deu de la nit al carrer del Rec de la capital catalana. Havien robat un rellotge Rolex valorant en 25.000 euros a la plaça de les Olles, a la Barceloneta, i amb el mateix modus operandi.

Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant per la zona de la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant per la zona de la plaça de Sant Jaume de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Una altra detenció es va produir el passat 21 de juliol de matinada al moll Bosch i Alsina, quan agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella van ser requerits per una parella a la qual li havien estrebat un rellotge valorat en 500 euros i una polsera valorada en 60 euros, també amb el mateix patró d'actuació per part dels delinqüents. Després d'una persecució que va durar forces minuts, finalment els agents de la Guàrdia Urbana van poder detenir-ne un d'ells  i recuperar el rellotge i la polsera.

Pendents del jutge i de les investigacions

Ara haurà de ser el jutge de guàrdia qui decreti la situació personal dels detinguts a l'espera del judici. Ara la Guàrdia Urbana haurà de seguir amb les investigacions per saber si els tres robatoris estan relacionats i si tots funcionen amb el mateix modus operandi i sobretot, si encara queden membres d'aquesta banda a la ciutat  o amb les nou detencions fetes fins avui els han pogut desarticular. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, es tracten de persones de diferents nacionalitats, algunes d'europees i d'altres africanes i no eren persones conegudes pels grups de la policia de la ciutat que investiga i persegueix els furts a la capital.