Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la zona on s'ha produït l'accident aquest dissabte 8 de maig de 2021 a Roses

En llibertat el conductor begut que va atropellar mortalment un matrimoni a Roses

El jutjat de guàrdia de Figueres ha decretat diverses mesures cautelars contra l'acusat

Aquest passat dissabte, un accident deixava en estat de xoc la població de Roses. A les 14.55 hores, un conductor va atropellar un matrimoni francès en un pas de vianants de la ronda Ferran Cufí de la localitat de l'Alt Empordà. El resultat fatal de l'atropellament va ser la mort de la parella i la detenció de l'autor dels fets, un veí de Figueres de 40 anys que va donar positiu en el control d'alcoholèmia.

No ha estat fins avui dilluns quan l'autor de l'envestida ha passat a disposició judicial. I el jutjat de guàrdia de Figueres, després que l'arrestat s'acollís al seu dret a no declarar, ha acabat decretant la seva llibertat provisional, aplicant-li diverses mesures cautelars.

Llibertat provisional i mesures cautelars

Al detingut, ara ja en llibertat, l'acusen de dos delictes d'homicidi imprudent i un tercer de conducció sota els efectes de l'alcohol. Després de veure com l'arrestat s'acollia al seu dret a no declarar, el jutjat de guàrdia de Figueres ha decretat la seva llibertat provisional i diverses mesures cautelars contra ell.

Aquestes mesures són la retirada del permís de conduir i la prohibició de conduir qualsevol vehicle, l'obligació de comparèixer setmanalment cada dilluns als jutjats, la retirada del passaport i la prohibició de sortir de l'estat.

L'atestat policial diu que el conductor «no va reaccionar per evitar l'atropellament»

Segons recull l'atestat de la Policia Local de Roses, l'atropellament va tenir lloc a les 14.55 d'aquest dissabte. L'acusat circulava per la ronda de circumval·lació per darrere d'un altre vehicle. El primer cotxe es va aturar quan s'apropava al pas de vianants per així deixar passar el matrimoni francès estava creuant.

L'atestat, però, assegura que l'acusat, en comptes de frenar, va canviar de carril per avançar el cotxe per la dreta. Va ser aleshores quan va envestir el matrimoni. L'impacte va fer que les víctimes sortissin projectades a una distància de fins a 24 metres i mig.

Segons la versió de la Policia Local, el conductor de l'atropellament s'hauria aturat a uns 50 metres del punt de la col·lisió «sense que s'observi cap rastre de frenada ni de derrapada a la calçada». Per aquest motiu, l'atestat policial conclou que, com que el conductor anava begut i corria massa, l'accident es va produir perquè l'infractor «no va reaccionar per evitar l'atropellament i no va respectar la prioritat de pas als vianants».

La versió de la defensa

Tot i no voler declarar i acollir-se al seu dret de no fer-ho, hem pogut conèixer la versió de l'acusat mitjançant la seva advocada, Natàlia Farigola. La defensa explica que, des del primer moment, el seu client es va mostrar «penedit» i assegura que no va veure les víctimes.