Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

«Papa, tauró»: Capten una veu després de la desaparició de les nenes a Tenerife

Anna, Olivia i el seu pare, Tomás Gimeno, es troben en parador desconegut des del 27 d'abril

Noves pistes sobre el cas que manté en suspens tot Espanya en els últims dies: la desaparició de les petites Anna i Olivia, d'1 i 6 anys respectivament, al costat del seu pare, Tomás Gimeno. Segons ha revelat a mig matí d'aquest dilluns, 10 de maig, el programa 'Espejo Público' d'Antena 3, dos testimonis han assegurat que van escoltar la veu d'un nadó per l'emissora de la seva embarcació després de la desaparició de les dues petites. «Papa, tauró», van ser les dues paraules que van poder escoltar-se a través del senyal de ràdio de l'embarcació, entre altres balbucejos.

Van ser dues persones que viatjaven en un vaixell les que van escoltar aquestes paraules, encara que sembla que ho van fer després que Salvament Marítim ja hagués localitzat ell vaixell de Tomás Gimeno a la deriva. Així i tot, apunten que el senyal podia procedir d'un ampli rang, de manera que és un element més, de rellevant importància, en aquesta investigació que ha estat declarada secreta per part del jutjat canari competent en la matèria.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Desapareguts des del passat 27 d'abril

El cas està turmentant tot Espanya des del passat 27 d'abril, dia en què Tom´s Gimeno i les seves dues filles, Anna i Olivia, van desaparèixer. Aquest dia, Tomás havia de tornar les seves filles a la seva exdona, amb la qual compartien custòdia, però Gimeno va trucar a la seva exparella per dir-li que mai més tornaria a veure les nenes. Des d'aquell mateix dia, es desconeix quin és el parador del pare i de les dues menors.

Davant l'extrem patiment que està passant la família, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Güímar (Tenerife) ha decidit declarar el secret de sumari sobre la investigació, mentre efectius policials continuen treballant de forma molt intensa en la recerca de les dues menors i del seu progenitor.

En els últims dies, un amic de Tomás Gimeno ha tingut ocasió de parlar davant els mitjans de comunicació i ha revelat, també a Antena 3, que el desaparegut podria haver agafat una embarcació amb les seves filles i podria haver fugit a Cap Verd. Però altres veus apunten que les petites podrien estar a prop: una testimoni va situar a Tomás, a Anna i Olivia aquest mateix cap de setmana a la platja de Roche, situada entre les localitats de Chiclana i Conil, a la província de Cadis.

El cas està aixecant una profunda preocupació a les illes Canàries i a tot Espanya, però està clar qui més està patint en els últims dies és la família de les dues petites i, més concretament, la seva mare. Precisament divendres passat, 7 de maig, la progenitora d'Anna i Olivia va voler difondre a les xarxes socials un text en què detallava el calvari pel qual està passant en desconèixer, ja no el parador de les seves dues petites, sinó el simple fet de si es troben o no en bon estat de salut.

«Sobren les paraules per explicar què pot sentir una mare quan s'emporten les seves dues raons de ser», expressava la mare de les dues petites en un missatge, amb el qual aprofitava per agrair públicament a tothom la gran col·laboració que s'està prestant per intentar trobar Anna i Olivia. Aquest dimarts es compliran ja dues setmanes des de la desaparició de les dues petites i de Tomás Gimeno i, de moment, la investigació judicial segueix el seu curs en secret, tot i que podrien estar-se establint investigacions amb relació a Amèrica de Sud.