YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La lluita d'un pare després de la mort de la seva filla per càncer: «És com salvar-li la vida»

La lluita implica destinar més recursos a la investigació contra el càncer

La lucha de Rafael Pérez contra el cáncer infantil
La lluita de Rafael Pérez contra el càncer infantil | Cedida

El càncer és una malaltia devastadora, tant físicament com psicològicament. Tot i els constants avenços mèdics en aquest camp, malauradament no tots els pacients poden superar aquesta terrible lluita. Cada vegada augmenta més l’esperança de vida per a qualsevol malalt de càncer, però tot i això, encara queda molt camí per recórrer.

La mort per osteosarcoma de la filla de Luis Enrique ha commocionat a tota la societat catalana, qui no ha dubtat en mostrar tot el suport possible als pares de la petita. Ara, ‘Telecinco’ ha recollit el testimoni d’uns pares que, lamentablement, han passat per una experiència similar. Aquest han explicat com han aconseguit treure les forces per seguir endavant en aquesta lluita.

La majoria de pares creuen que en el fet que sobreviure a la mort d’un fill és una cosa antinatural. En Rafael assegura que és «com si t’apunyalessin i et retorcessin una i una altra vegada». A l’Alba, la seva filla, li van diagnosticar un Sarcoma d’Ewing, un càncer molt poc comú que afecta els ossos i al teixit tou del voltant.

Ajudar als altres per poder seguir endavant

Els pares expliquen que l’Alba va morir com a conseqüència d'aquest càncer, mesos després que li detectessin. «Quan la portes a l'hospital creus que és un refredat [...] Veus que la teva filla canvia la llet per les sessions de quimioteràpia. És el més dur que et pots imaginar» afirma el pare, qui assegura que és una experiència que et marca de per vida. 

Aquesta família, però, va aconseguir seguir endavant gràcies a «ajudar a altres famílies», i així ho segueix fent a través de la 'Fundación Alba Pérez contra el cáncer infantil', l'objectiu de la qual és aconseguir fons per a la investigació i la lluita contra el càncer en nens. Concretament, contra el Sarcoma d'Ewing, i d'aquesta manera senten que estan ajudant a salvar a la seva filla «una vegada i una altra».

Recursos destinats a la investigació

En Rafael ha aprofitat també per enviar un missatge a famílies que puguin estar passant per una situació similar a la seva, i envia un missatge d'esperança: «que no es rendeixin mai, que estiguin amb els seus fills, que no plorin mai davant d'ells i no perdin l'esperança». Una esperança que per ell implica augmentar els recursos per a la investigació d'aquestes malalties per tal que més infants puguin guanyar aquesta dura batalla.

També et pot interessar...


Comentaris
Maria jesus
Creo que esta casado

envia el comentari