Fotomuntatge de Jonas Lucas Alvez amb un cupó

Lucas, l'home que ha aparegut mort després de fer-se milionari amb la loteria

Va continuar vivint a la mateixa casa, sense mesures de seguretat i amb les mateixes rutines

Guanyar la loteria és un cop de sort que et pot canviar la vida per bé… o per mal. A Jonas Lucas Alvez, brasiler de 55 anys, fer-se milionari gràcies a la loteria li ha costat la vida. Ha estat trobat mort i la policia ha detingut dos dels quatre sospitosos del crim.

La investigació policial ha acabat dient que Lucas va ser víctima d'una extorsió per part dels detinguts. No és un cas aïllat, ja que des del 2007 quatre guanyadors de la loteria han estat assassinats al Brasil. És el preu a pagar per fer-se milionari a un país amb alta criminalitat.

La investigació policial i un programa de televisió han posat al descobert la trama per aconseguir els diners de la víctima. No debades les autoritats recomanen als guanyadors de la loteria mantenir l'anonimat sempre que puguin. El cop de sort d'aquest home es va convertir en la seva tragèdia.

Va guanyar 9 milions

L'any 2020, Jonas Lucas Alves Dias va guanyar 47 milions de reals brasilers (9 milions de dòlars) al sorteig Mega-Sena. El 14 de setembre passat va ser localitzat greument ferit en una carretera a l'interior de Sao Paulo. Va arribar a l'hospital amb vida, però va morir a causa de les lesions.

La imatge de Lucas va aparèixer a totes les portades després de guanyar el premi, però va mantenir la seva vida i els seus costums. Tot i ser milionari va continuar vivint al mateix barri, amb les mateixes rutines de sempre. Aquell dia va sortir de casa seva per fer una passejada i no va tornar, donant-lo per desaparegut.

Foto de Jonas Lucas Alvez
Jonas Lucas Alvez ha mort a causa de les lesions provocades pels presumptes segrestadors | Cedida

Segons la investigació policial, va ser segrestat i retingut durant 20 hores pels seus quatre captors. Durant el seu captiveri va ser torturat per obligar-lo a fer una transferència de 3 milions de reals (600.000 dòlars). Han sortit a la llum els àudios de la trucada de Lucas al seu banc.

Hi ha dos detinguts

Als àudios obtinguts pel programa Fantástico de Red Globo, l'home demana al gerent del seu banc que aprovi la transferència. Tot i això, l'entitat va rebutjar la petició en tractar-se d'una quantitat tan elevada. L'home va ser maltractat i abandonat a la carretera mentre agonitzava.

▶️ Vídeo del dia

Els segrestadors van aconseguir retirar una quantitat de 4.000 dòlars del compte de la víctima. La policia va obrir una investigació, tenint en compte que la víctima havia guanyat un premi milionari a la loteria. Per això des del principi es va considerar la hipòtesi d'una extorsió criminal.

Aquest dilluns van detenir dos dels quatre sospitosos de l'extorsió i el crim de Lucas. Rogério d'Almeida, amb antecedents penals, va ser arrestat a 35 quilòmetres d'on va aparèixer el cadàver. Rebeca Messias va ser detinguda com a titular del compte que va rebre els diners de la víctima.

El trist final de Lucas

Tot i haver-se convertit en milionari, Lucas va decidir continuar vivint a la mateixa casa i sense mesures de seguretat. Tots a la zona sabien de la seva fortuna i coneixien bé els seus moviments, ja que sempre seguia les mateixes rutines. Va continuar freqüentant els mateixos llocs i la mateixa gent.

Mans amb un bitllet de loteria
Guanyar la loteria no sempre és sinònim de bona sort | CUARTOSCURO

Després de guanyar la loteria va deixar de treballar com a venedor d'eines, va comprar una hisenda a una ciutat propera i va regalar una camioneta al seu amic d'infància. També va pagar el tractament d'un amic que tenia càncer. Lucas era un home senzill i humil, de bon cor, però va tenir un final tràgic.

La loteria converteix en milionaris moltes persones, però això no sempre implica la felicitat. Les pàgines dels diaris són plenes de vides truncades pels premis de la loteria. Fortunes arruïnades, famílies destruïdes i, en el pitjor dels casos, esdeveniments luctuosos com aquest.