Muntatge amb fotos d'una ambulància i el lloc dels fets.

Luisa, assassinada pel seu amant a la feina: els dos estan morts

Manuel Antonio va fugir després de l'assassinat i ara l'han trobat penjat al costat d'un pantà

Luisa María Cepeda, de 38 anys, és la víctima número 18 de violència de gènere aquest 2022 a Espanya. Ha estat assassinada per Manuel Antonio Sánchez, un home de 48 anys que, tot i estar casat, mantenia una relació amb aquesta. L'assassí va fugir, però l'han trobat penjat al costat del seu cotxe.

Els fets van passar ahir a l'establiment on treballava la víctima, a Tomelloso (Ciudad Real). Luisa María estava separada i treballava com a administradora al restaurant Salones Epílogo. El seu amant es va presentar a la seva feina i li va clavar diverses punyalades quan aquesta era al magatzem del local.

Després d'agredir-la, Manuel Antonio va fugir i ha estat desaparegut fins aquest matí. La policia ho ha trobat penjat als voltants del pantà de Peñarroya, a 20 quilòmetres de Tomelloso.

Es van conèixer al restaurant

Luisa María Cepeda treballava com a gestora en aquest restaurant de Tomelloso, on va conèixer Manuel Antonio Sánchez, deu anys més gran que ella. L'agressor treballava ocasionalment de cambrer a l'Epílogo. Estava casat, però mantenia una relació amb la víctima.

Imatge del restaurant on van assassinar a Luisa María Cepeda.
Els fets van tenir lloc al restaurant Epílogo | Tripadvisor

Ahir, cap a les 19.20 hores, diversos testimonis van assegurar haver vist sortir un home corrent del local completament sagnat. Al magatzem del restaurant van trobar la dona amb una punyalada mortal al coll. El jutge de guàrdia va decretar una ordre de cerca i captura contra l'agressor.

La Luisa María ja era morta quan la van trobar, i l'home ha aparegut mort aquest matí. No hi havia denúncies prèvies per maltractaments, però la víctima havia decidit posar punt final a la relació. La Guàrdia Civil ha confirmat que és un nou cas de violència de gènere.

Van haver de desallotjar el local

El lloc on van passar els fets és un restaurant de cuina manxega amb molt prestigi i molt ben valorat. Ahir a la tarda estava ple de clients, ja que s'estaven celebrant diverses comunions. A més, hi havia menús de degustació amb motiu del Dia de Castella-la Manxa.

La Guàrdia Civil va desallotjar el restaurant durant més d'una hora i els clients van haver d'esperar al pati. Dins, els agents demanaven proves del crim que acabava de tenir lloc. En qüestió de minuts, el lloc es va omplir de cotxes de policia, ambulàncies i una comitiva judicial amb forenses.

Els fets van causar una gran consternació al municipi de Tomelloso, on vivia la víctima. La localitat, de 36.000 habitants, ha decretat tres dies de dol oficial i un minut de silenci per condemnar els fets. La dona assassinada era mare de dos nens, de 15 i 20 anys, fruit d'una relació anterior.

Dues dones mortes

Davant d'aquesta tragèdia hi ha hagut moltes reaccions. «Lamento haver de condemnar de nou i amb molt de dolor l'assassinat d'una dona, cosa que és terrible», ha comunicat la consellera d'Igualtat i portaveu del govern manxec, Blanca Fernández. També ha mostrat la solidaritat amb la família i els veïns.

El govern s'ha posat en contacte amb la família de la víctima per oferir-li suport psicològic i posar-se a la seva disposició. La consellera ha reafirmat el seu compromís en la lluita contra el masclisme: «No ens rendirem en cap moment». Amb aquesta ja són cinc dones mortes aquest any a Castella-la Manxa.

Imatge de la Guàrdia Civil en una actuació a Tarragona, al Tarragonès
L'agressor ha estat trobat mort al costat d'un pantà | Àngel Ullate

Hores abans d'aquest assassinat masclista, n'hi va haver un altre a Benajarafe (Màlaga). Un home va matar la seva dona, en presència del seu fill de 21 anys, i després va intentar penjar-se, però la corda es va trencar i només es va trencar els turmells. La víctima era mare de cinc fills i estava al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere

A més, una altra dona lluita per la seva vida després d'haver rebut una brutal pallissa per part de la seva parella aquesta matinada, a Carballo (La Corunya). L'agressor també va fugir, però va ser detingut a La Corunya aquest matí. La víctima és Alejandra, una dona de 44 anys que té una pastisseria.