Fotomuntatge de Lukas Aguirre i un equip mèdic enmig del carrer

Lukas, el jove assassinat la nit de Nadal al País Basc: tot va començar per un cigarro

Una discussió que va acabar en tragèdia

Lukas Aguirre, de 24 anys, va sortir de festa per Sant Sebastià a celebrar la nit de Nadal. Però, a causa d'una discussió que se'n va anar de les mans, el jove va ser assassinat per una agressió amb arma blanca.

Tota la baralla es va desencadenar per culpa d'un cigarro, cosa  que va provocar que l'apunyalessin al pit i al coll. El crim es va produir cap a les 6:00 del matí, a la sortida de la discoteca on estava celebrant una nit tan assenyalada.

Per la seva banda, Lukas era originari d'Hernani, un municipi proper a la ciutat. No obstant això, actualment vivia a Sant Sebastià amb la seva xicota.

Els sanitaris no van poder fer res per salvar la seva vida, ja que no es va poder aturar l'hemorràgia. D'altra banda, la Policia científica va revisar la zona de la plaça Okendo, on es va produir l'assassinat, a la recerca d'indicis.

També van visualitzar les cintes de vídeo registrades per les càmeres de seguretat de la discoteca, a la recerca de proves que ajudin a aclarir els fets. Així mateix, s'interrogaran als testimonis.

Primer pla de Lukas Aguirre
Lukas, el jove de 24 anys assassinat la nit de Nadal | CatalunyaDiari

Hores després del succés, l'Ertzaintza va detenir dues persones: un home de 26 anys i una dona de 28. Temps després, una tercera persona es va lliurar a la policia.

Es tractava d'un noi de 24 anys que va anar acompanyat de la seva mare a la comissaria. El jove, que es tractaria del presumpte autor de l'assassinat, es va presentar a les instal·lacions de manera voluntària.

Mitjançant alguns testimonis de la discoteca, es coneix que les persones detingudes es van passar tota la nit causant problemes. De fet, l'enfrontament es va originar a la mateixa discoteca, entre dues bandes.

D'una banda l'Hernani, a la qual pertanyia Lukas, i de l'altra la de Donostialdea. Totes dues es coneixien des d'abans. Però no va ser fins a escassos metres de la sortida quan es va produir el crim fatal.

Actualment, els tres detinguts estan esperant passar a disposició judicial mentre que, s'espera l'autòpsia. A més a més, els investigadors esperen que la realització d'aquesta ajudi a aportar més informació sobre el cas.

L'alcalde de Donostia denuncia el que ha passat

Eneko Goia, l'alcalde de la ciutat, va manifestar la seva repulsió davant dels fets. Tot seguit, va dedicar unes paraules per a la família del jove a través de les xarxes socials. «Aquests greus comportaments no tenen cabuda a la societat», va escriure.

D'altra banda, l'ajuntament d'Hernani va enunciar que aquest greu succés ha causat gran commoció i dolor. Va afirmar que se sumaria a la concentració silenciosa planificada per l'ajuntament de Sant Sebastià. Una concentració que va ser prevista per avui a les 12:00 a Alderdi Eder.

És ben sabut que durant les festes a discoteques es poden desencadenar greus discussions, algunes de les quals poden acabar en desgràcia. Tot i això, ningú s'explica com és possible que una discussió per un simple cigarro hagi acabat amb la mort d'un jove amb tota la vida al davant.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp