Ángel Cerdeño en un muntatge

Dol a Telecinco: Mor als 38 anys el periodista Ángel Rafael Cerdeño

Va morir després de patir una malaltia a Veneçuela i no trobar un hospital on li diagnostiquessin

Telecinco i tot el grup Mediaset Espanya està de dol després de conèixer la mort d'un dels seus periodistes. Ha mort amb 38 anys Ángel Rafael Cedeño, corresponsal de la cadena i també de 'Nius Diario' a Veneçuela.  Moria després de patir una malaltia i els problemes van ser irreversibles. 

La notícia ha estat anunciada per la que va ser la seva companya Esther Yañez. És ella la que ha explicat en un article emotiu el calvari per hospitals que va haver de patir el seu company i amic. Tot perquè finalment fos massa tard per intentar salvar-li la vida.

Ángel Rafael feia 20 anys que estava casat amb la seva dona Viviana. Tenia també tres fills petits que no es van poder acomiadar del seu pare.

La periodista explicava com no havia patit cap problema de salut greu fins fa poc temps. Però hi va haver un dia en què es va començar a trobar malament i es va desmaiar.

Va ser després d'aquest petit ensurt que va intentar buscar una solució al seu problema de salut. «Es va embarcar en el periple habitual de trobar un hospital que l'atengués a Caracas», explica Yañez en el seu article.

Però la realitat a la qual es va haver d'enfrontar és la que viuen molts veneçolans cada dia. I que a més s'ha vist empitjorada la pandèmia. Els problemes del sistema sanitari de país van posar fi a la seva vida. 

La companya d'Ángel Rafael Cedeño confirma que buscar un hospital sense trobar-lo. «No va tenir sort amb els dos primers, on li van dir que ni tan sols hi havia metges», explicava.

I és que ella mateixa detalla la complicada situació que viuen les clíniques d'aquest país. «Als hospitals públics de Veneçuela hi ha poca cosa. Ni aigua, ni llençols, ni medicaments, ni metges. En els privats sí que n'hi ha, però costen molts diners i tot just un 2% de la població s'ho pot permetre», afirma.

Després d'un recorregut per diversos centres, per fi van poder trobar un en què el van atendre. Però el van enviar a casa a l'espera d'unes proves i amb una recepta d'antibiòtics.

«Li van dir que no sabien què li passava i el van enviar a casa. Repòs, amoxicil·lina (que és dels pocs medicaments que encara es troben amb seguretat a les farmàcies), proves per saber l'origen de la seva malaltia...».

Malauradament, no va es van fer les proves i va morir els dies següents. Per a la periodista hi ha pocs dubtes: 'Veneçuela el va matar', fent referència a la precària situació de país.

El bonic comiat de la seva companya Esther

Ella mateixa confirma que va saber l'última cosa d'ell per última vegada dilluns, en un missatge que ja semblava un comiat. «Em va enviar un missatge d'àudio perquè no tenia força per escriure, em va dir.

Quan ho vaig escoltar em van posar els pèls de punta. Alguna cosa estranya passava. Ho notava a la veu, a la respiració, fent un sobreesforç per comunicar amb mi, perquè l'Ángel sempre pensava en els altres, perquè era massa generós per no respondre'm».

Ha volgut recordar com va ser ella la que va escollir a Ángel com el seu substitut quan va decidir abandonar Veneçuela. Es va voler acomiadar d'ell sabent que la seva mort es podria haver evitat.

«Escric aquestes línies i no puc evitar plorar. Ploro perquè estic trista, per ràbia i per impotència, perquè no s'ho mereixia i perquè probablement si no hagués estat a Veneçuela no lamentaríem la seva pèrdua», finalitzava el seu article.