El Prat

Macabra confusió a l'aeroport del Prat: s'equivoquen de cos en una repatriació

L'última voluntat del difunt era ser enterrat al seu país natal

Mal tràngol el que ha hagut de viure una família a causa que extraviessin el cadàver del seu ser estimat, a l'espera de poder-lo enterrar en el seu país d'origen.

Tot va començar amb un trist missatge realitzat el 23 de març, quan Laila Moussafir, la neboda del difunt, va rebre una trucada d'un hospital de Terrassa, al Vallès Occidental, on restava ingressat el seu oncle.

Des del centre sanitari, van traslladar a la jove que el seu tiet moriria en unes hores perquè, malauradament, ja no podien fer res per salvar-li la vida a causa d'una malaltia. Però aquest, només va ser l'inici del seu malson.

Així ho va explicar la noia ahir al programa de TV3 presentat per la periodista Helena Garcia Melero, 'Tot es mou'. 

Era la seva última voluntat

L'oncle de Laila Moussafir, tenia 77 anys i estava malalt. Com a última voluntat, el senyor volia ser enterrat a la seva ciutat d'origen, a Casablanca, al Marroc.

Des de l'hospital on havia mort, es van posar en contacte amb la seva neboda, ja que amb la dona del difunt existia una barrera lingüística, no parla prou bé ni català ni castellà. 

D'aquesta manera, Laila va ser qui es va encarregar d'iniciar els tràmits de repatriació i, així, complir la voluntat del seu tiet.

La família no disposava d'una assegurança que es fes càrrec dels costos repatriació i els hi demanaven més de 6.000 euros.

A través de diverses trucades amb diverses associacions, el cost es va reduir a 2.400 euros i un cop aconseguits els diners necessaris van procedir a començar els tràmits per portar el cos del seu oncle al Marroc i poder-lo enterrar.

Laila Moussafir
Laia Moussafir, neboda del difunt, durant l'entrevista al 'Tot es Mou'. | TV3

El cos d'una dona desconeguda

L'enterrament de l'home estava previst pel migdia 30 de març a Casablanca. I un cop feta tota la burocràcia per poder iniciar la cerimònia del difunt, van veure el que cos que havia arribat no era el del seu oncle, sinó el d'una dona.

El dossier on es trobaven totes les dades del fèretre eren de l'oncle de Laila, però el cos no era el seu. 

Finalment, després de tots els fets traumàtics viscuts, el cos del familiar va arribar l'endemà i l'enterrament es va celebrar el dia següent, l'1 d'abril.

La família vol denunciar

Els familiars del difunt vol denunciar els operaris d'un magatzem del Prat per l'error i pels danys ocasionats, ja que tal com declara el testimoni de Laila Moussafir, «vaig estar amb atacs d'ansietat».