Imatge de dos policies dels Mosso d'Esquadra

Macrodispositiu dels Mossos contra una perillosa banda que actuava a Catalunya

El grup criminal hauria pogut realitzar més de 30 robatoris amb força

Gran cop de la policia catalana en desmantellar un perillós grup criminal especialitzat en robatoris amb força. La banda, actuava a Catalunya i el seu objectiu era realitzar els furts en diversos domicilis mentre els inquilins eren dins dels habitatges.

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones que presumptament formaven part d'un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis, principalment al districte de Sarrià- Sant Gervasi i Les Corts de Barcelona.

Segons ha informat la policia aquest dimecres, als lladres se’ls atribueixen almenys deu robatoris i creuen que podrien ser responsables de més d'una trentena.

Els lladres accedien escalant per les balconades dels pisos de nit, mentre els seus ocupants es trobaven a l’interior. El 28 de juliol els detinguts van passar a disposició judicial i la magistrada que ha dirigit la investigació va decretar l’ingrés a presó de tres dels quatre membres del grup.

Més de 30 robatoris

A mitjans d'abril, es va detectar un increment de robatoris en pisos. En paral·lel, la policia va identificar dues persones que conduïen un vehicle en el qual duien una serra radial i més de 2.000 euros en efectiu.

La Unitat Central de Robatoris amb Força va començar a investigar i van poder observar una «gran professionalitat» per part dels lladres.

Amb els avenços en la investigació, es va detectar que una part del grup va començar a desplaçar-se a diferents parts del territori on s’estaven unes setmanes i aprofitaven per realitzar aquests tipus de robatoris de manera molt intensa. Si els investigats detectaven algun tipus de pressió policial, no dubtaven en canviar novament de territori.

Abans i després de cometre els robatoris, els investigats s’endinsaven a zones boscoses o jardins per amagar les eines o el botí aconseguit, en cas de ser aturats per algun indicatiu policial, no portarien cap indici que podria relacionar-los amb els robatoris.

Després d’una ràpida investigació, accelerada per la frenètica activitat delictiva del grup criminal, el Jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell que tutelava la causa va autoritzar les entrades i perquisicions als domicilis dels quatre principals investigats.

▶️ Desmantellen a Mont-roig-del Camp el laboratori de droga sintètica més gran trobat mai a Catalunya

Quatre persones detingudes

Als domicilis es van aconseguir recollir fins a setanta joies sostretes, així com eines utilitzades per a la comissió dels robatoris i roba utilitzada pels autors.

Així doncs, els investigadors han pogut relacionar-los amb més de deu fets tot i que s’estan analitzant d’altres robatoris, motiu pel qual el nombre de fets podria augmentar fins a més d’una trentena.

L’últim fet amb el qual se’ls va poder relacionar va succeir hores abans de les entrades i perquisicions on els autors van escalar fins a un 5è pis i van atacar la caixa forta sostraient joies per valor d’uns 30.000 euros.

Totes aquestes joies van poder ser recuperades al domicili d’un dels autors, i estan en procés de ser retornades als seus propietaris.