Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

En marxa una macrooperació policial a Catalunya: Hi haurà nombroses detencions

Els Mossos d'Esquadra estan fent escorcolls a diversos domicilis de l'Hospitalet del Llobregat

Aquest dimecres al matí, els Mossos d'Esquadra han activat una investigació contra el tràfic de drogues a l'Hospitalet del Llobregat, al Barcelonès. Concretament, la Unitat d'Investigació de la ciutat que té el cos policial es farà càrrec de l'escorcoll a diferents cases que podrien estar relacionades amb una xarxa dedicada al tràfic d'estupefaents.

Segons les fonts policials, aquest 28 de juliol s'ha posat en marxa un dispositiu que consta amb un helicòpter, la Unitat de Drons, seguretat ciutadana i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Aquests últims són una unitat dels Mossos que es dediquen a proporcionar agents policials en casos excepcionals en els quals es necessitin més efectius.

«Els Mossos estan fent entrades i escorcolls per intervenir les substàncies i detenir els presumptes responsables d'aquest grup criminal», així ho ha avançat a primera hora del matí Anna Punsí, periodista de la 'Cadena SER'.

Punsí ha apuntat que la zona més afectada de l'Hospitalet del Llobregat és «la zona de Riera Blanca, al límit amb el barri de Sants de Barcelona». De fet, la població de la zona ha corroborat que passades les 6.00 hores se sentia el soroll de l'helicòpter sobrevolant la ciutat.

Els Mossos han explicat que la investigació es troba sota secret d'actuació.

20 dies des de l’últim macrooperatiu contra el tràfic de narcòtics a Catalunya

El 9 de juliol d'aquest any 2020 es va desplegar un dispositiu similar a Balaguer, a la Noguera. L'operació va desarticular 3 clans que es dedicaven al tràfic de drogues.

Un total de 88 quilos de droga va ser intervinguda pels agents policials i hi va haver 29 detinguts, dels quals 23 van entrar a presó. El valor de mercat de la droga que es va confiscar pujava a 816.056 euros. També es van confiscar 314.010 euros.

Concretament, es van intervenir 55 quilos de marihuana, 20 de cocaïna, 12 d'heroïna i 1,2 de MDMA. A més, els agents van confiscar 131 plantes de marihuana de cultiu 'indoor' i haixix en menor quantitat.

El macrooperatiu va ser una col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. La cooperació va iniciar-se el desembre de 2019 quan els dos cossos policials van coincidir en la investigació de diversos clans que traficaven amb estupefaents a Balaguer.