La màfia pakistanesa coaccionava els seus camells i els feia pagar 25.000 euros

Traslladava els seus 'treballadors' a Barcelona amb l'objectiu de vendre substàncies il·legals als carrers del Raval

Raval

Els llauners captaven clients, normalment turistes, interessats a comprar substàncies il·legals.| Cedida
 
 

La cèl·lula criminal que fou desarticulada pels Mossos d'Esquadra el passat dijous, 20 de juny, al Raval, imposava un deute que oscil·lava entre 12.000 i 25.000 euros als seus camells. L'organització s'encarregava de traslladar-los a Barcelona, des de Pakistan, amb l'objectiu d'obligar-los, fent l'ús de la força, a vendre droga als carrers del barri de Barcelona.

 

Així mateix, se'ls coaccionava de manera que havien de pagar un deute d'un màxim de 25.000 euros, tal com relata 'El Periódico'. Els explotats, que també eren pakistanesos, pagaven els deutes venent marihuana, cocaïna, pastilles o estimulants sexuals als turistes. Els camells cercaven compradors de begudes, sovint llaunes de cervesa, i els preguntaven si «volien alguna cosa més». Si aquests acceptaven, el venedor els acompanyaven fins a un dels pisos controlats per l'organització amb el fi de realitzar l'intercanvi.

 

Fortes represàlies per als insubordinats

La insubordinació es pagava amb violència extrema, segons fonts oficials dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional. Aquesta desobediència podia ser tant per part d'aquells que no volien convertir-se en camells, com dels que es negaven a complir les instruccions que la cúpula els imposava. Així mateix, la xarxa tenia una sèrie d'estrictes normes que en cas de ser acatades suposaven pallisses i altres represàlies violentes.

 

Alguns dels explotats van patir, fins i tot, ferides greus d'arma blanca. No obstant això, no es té constància del nombre exacte d'aquestes agressions, ja que les conegudes, que oscil·len entre 6 i una dotzena, van tenir lloc a la via pública; per tant, la xifra de víctimes podria ser lleugerament superior.

 

Els Mossos d'Esquadra, en una nova intervenció al Raval
Els Mossos d'Esquadra van detenir més d'una cinquantena de persones implicades en narcotràfic | Guillem RS

Els 'narcopisos' com a punt de venda 

A banda de la xarxa de tracta d'éssers humans, l'operació 'Suricata' va desmantellar el narcotràfic. Més de 1.000 agents van participar en el macrodispositiu, que va comportar la detenció de més d'una cinquantena de persones, tretze dels quals (pertanyents a la cúpula) romanen en presó preventiva. L'organització pakistanesa ocupava domicilis abandonats, també coneguts com a 'narcopisos', canviant així els panys i convertint-los en magatzems de droga.

 

Cal recordar que, anteriorment, l'organització criminal dominicana, que ja fou desmantellada l'octubre del 2018, oferia als consumidors un espai per consumir droga, normalment heroïna. No obstant això, la xarxa pakistanesa, 'hereva del negoci', tot i que també venia aquesta substància, no optava per aquest 'servei', ja que atreia l'atenció de la Policia.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari