Foto de 'La Manada' als Sanfermines

'La Manada’: insults i amenaces en el seu dia a dia a la presó Sevilla

Un psicòleg, un metge i un educació social, els seus suports professionals a la presó

El cas de ‘La Manada’ porta cua. El divendres passat es va fer efectiva la resolució del Tribunal Suprem en el cas, així com la posterior detenció i ingrés a presó de manera oficial dels cinc acusats. Des d’aquest moment, es troben en el mòdul d’ingressos de la presó de Sevilla I. Estan a l’espera que se’ls assigni un mòdul permanent.

Per tal d’evitar conflictes a la presó, ja que els delictes pels quals se’ls ha condemnat són dels pitjors vistos per la comunitat, compten amb molt de suport. Tot i això, les primeres informacions apunten que han estat víctimes d’amenaces i d’insults per part d’altres reclusos.

La seva situació a la presó

En aquest tipus de situacions, la figura del pres de suport és molt habitual. José Ángel Prenda, Jesús Escudero, Ángel Boza, Alfonso Jesús Cabezuelo i Antonio Manuel Guerrer compten cadascun d'ells amb un pres de suport en aquests primers dies per a evitar conflictes dins de la presó.

L’advocat de ‘La Manada’ espera llegir la sentència del Tribunal Suprem per tal d’inspeccionar alguna possibilitat de presentar un recurs pels seus clients, que encara creuen en la seva innocència. 

‘La Manada’ està sent acompanyada per un equip de professionals, entre els quals es troben un metge, un educador social i un psicòleg. Els cinc components han estat condemnats a 15 anys de presó per un delicte de violació grupal a una jove durant les festes de San Fermín de l’any 2016.

Tant Antonio Manuel Guerrer com Alfonso Jesús Cabezuelo podrien ingressar en un mòdul per a membres de les Forces Armades, encara que el primer hagi estat suspès de funcions i perdrà la condició de guàrdia civil quan es ratifiqui la sentència. Alfonso Jesús ha estat expulsat de les Forces Armades.

Així, s'han augmentat de 9 a 15 anys les penes de presó per als cinc joves, exceptuant el cas d'Antonio Manuel Guerrer, que ha estat condemnat a 17 anys de presó per haver estat jutjat pel robatori amb intimidació del telèfon de la jove madrilenya. A més, han augmentat a 100.000 euros la responsabilitat civil a què té dret la víctima.

També et pot interessar...