Imatge d'un policia local al Vendrell durant la detenció d'un jove magrebí que va intentar interrompre la processó de Setmana Santa.

Joves magrebins sabotegen una processó a Catalunya, són detinguts i la gent aplaudeix

Un grup de cinc joves magrebins intenten boicotejar la processó de Diumenge de Rams del Vendrell | Dos d'ells acaben arrestats entre els aplaudiments de la gent

Moments de gran tensió i polèmica al Vendrell. Un grup de cinc joves magrebins van intentar sabotejar la processó del Diumenge de Rams a la capital del Baix Penedès. La Policia Local va acabar arrestant dos joves, acusats d'alterar l'ordre públic i d'intent de boicotejar la celebració. 

Eren les 19:30 de la tarda quan la polèmica va esclatar. A la plaça del Centre, espai per on havia de passar la processó, hi havia cinc joves d'origen magrebí que estaven molestant la gent que volia presenciar l'acte. Van ser els veïns, de fet, els qui van alertar a la Policia Local de que els joves estaven molestant i intentant boicotejar l'acte. 

▶️ Dos joves marroquins detinguts per boicotejar una processó de Setmana Santa a Catalunya

Després, el grup va girar cua i es va desplaçar fins al carrer Àngel Guimerà. Va ser allà on la Policia Local va haver d'actuar. Davant la cridòria del grup i els intents de boicot, els veïns els van demanar respecte. Però els joves van fer-ne cas omís i, fins i tot, s'hi van encarar. 

Finalment, i davant l'actitud desafiant dels joves magrebins, els agents van procedir a detenir dos dels joves que intentaven sabotejar l'acte. En endur-se'ls, els veïns que presenciaven l'escena van acabar aplaudint la Policia Local. Els arrestats tenen 24 anys d'edat. 

Moments de gran tensió: la processó, interrompuda

I és que, a causa de l'actuació dels joves, la processó va quedar momentàniament interrompuda. Tot i que es tractava d'un grup de cinc joves de nacionalitat marroquina, segons fonts policials, tres d'ells van poder fugir. Només se'n van detenir dos, de 24 anys d'edat.

Arran dels fets, la policia ha obert una investigació per intentar identificar la resta de joves que van poder evitar la detenció i que també van participar en els aldarulls durant la processó del Diumenge de Rams al Vendrell.

Les imatges, virals

Ràpidament les imatges es van viralitzar. Són diverses les poblacions de Catalunya que estan tenint aquesta problemàtica amb grups d'aquesta índole. 

▶️ Dos joves marroquins detinguts per boicotejar una processó de Setmana Santa a Catalunya

De fet, la notícia ha travessat la frontera catalana, ja que mitjans d'arreu de l'estat espanyol s'han fet ressò de la polèmica notícia.