El presumpte assassí de la Laia va intentar desfer-se del cos de la nena amb una maleta

Els Mossos d'Esquadra la van trobar a la mateixa habitació de la nena i amb restes de sang | La defensa del detingut hi treu ferro i recorda que l'home havia tornat de viatge

Agents dels Mossos, de la Policia Científica, a la zona del crim de Vilanova i la Geltrú.
Agents dels Mossos, de la Policia Científica, a la zona del crim de Vilanova i la Geltrú. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra es van emportar gairebé 70 indicis de casa del principal sospitós de la mort de la Laia, la nena de 13 anys que va aparèixer morta a Vilanova i la Geltrú la setmana passada. Entre tots els objectes, alguns que tenien restes de sang de la menor d'edat, hi ha una maleta de cabina. Els investigadors de la policia catalana la van requisar, podria ser clau en la resolució del crim i creuen saber per què la volia.

El lloc on va ser trobada, a l'habitació on també van trobar la menor d'edat, ha fet encendre les alarmes dels agents que estan intentant posar llum al cas. Una de les línies d'investigació que hi ha sobre la taula, i segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, és que Juan Francisco López la volgués fer servir per desfer-se del cos de la Laia després d'acabar amb la seva vida.

El presumpte assassí no recorda res i l'advocat hi treu ferro

L'home, que des de fa una setmana està ingressat al mòdul psiquiàtric de Brians 1, manté la seva versió. Anava molt drogat i begut i no recorda res de res, només reconeix que va trobar el cos de la nena en una habitació de casa seva i que fins i tot la va intentar reanimar. El seu advocat, Alex Zaragüeta, reposa la seva línia de defensa en aquest fet. Assegura que el detingut, des de la presó, fa esforços per intentar recordar què va fer-li a la nena d'ençà que va entrar a casa seva i fins que dos tiets la van trobar.

La defensa de Juan Francisco López creu que la troballa de la maleta per part dels Mossos no evidencia que l'home volgués desfer-se del cos de la nena i insisteix en el fet que ell no recorda res i que quan la va veure va pensar a esperar que arribés el seu pare per anar als Mossos per explicar-ho. La versió no quadra amb les investigacions dels Mossos.

L'advocat també apunta que és normal que hi hagués una maleta a casa d'ell tenint en compte que acabava d'arribar de la Xina. També assegura que quan va trobar el cos de la nena es va posar molt nerviós i va anar amunt i avall de la casa, fet que podria fer que hagués mogut de lloc la maleta que ara estan investigant els Mossos d'Esquadra. La defensa d'ell segueix posant en relleu que en cap cas vas ser un assassinat premeditat.

Declaració de l'exdona que va anar a buscar la filla

Aquest dijous, 14 de juny, han passat pels Jutjats de Vilanova diverses persones relacionades amb la troballa del cos de la nena. Agents dels Mossos i de la policia de Vilanova i la Geltrú que van entrar al pis, veïns que van participar en la recerca de la nena, els dos tiets que van entrar a casa del detingut i també l'exdona d'ell. La filla que tenen en comú la va trucar avisant-la que el seu pare tenia comportaments estranys i que anava drogat. Aquest és un dels testimonis més importants de la jornada i que apuntala la versió del detingut, que assegura que anava molt drogat, i també l'estratègia de defensa que vol centrar-ho tot en la toxicomania del presumpte assassí de la petita Laia.


Comentaris

envia el comentari