VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Els manters planten cara a la policia i no marxen de plaça de Catalunya

La Guàrdia Urbana de Barcelona volia fer com aquest dimarts i fer-los fora sense incidents però els venedors del top manta avui no han volgut marxar

 

L'endemà de la batuda que la Guàrdia Urbana de la ciutat de Barcelona va fer conjuntament amb els Mossos d'Esquadra al subsòl de la plaça de Catalunya, aquest dimecres, 9 de gener, els manters han tornat. Un centenar de venedors ambulant s'han instal·lat des d'abans del migdia a la zona de Renfe de l'intercanviador de Metro, Rodalies i Ferrocarrils de la zona de plaça de Catalunya, tal com ha pogut seguir 'CatalunyaDiari'.

 

Com és habitual, no s'hi han posat a primera hora. Fins a les 12 del matí no hi han arribat. Tot i que ahir la Guàrdia Urbana els va poder foragitar sense problemes, aquest dimecres han entrat i s'han tornat a instal·lar a les zones de pas desplegant les mantes.

 

Els manters no marxen, la policia sí

A les quatre de la tarda, i segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, agents de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Urbana de la ciutat han baixat al subsòl i han parlat amb alguns dels manters per si, com ahir, podien marxar de manera voluntària.

 

Ahir ho van fer i davant de la presència policial es van retirar però avui, sabent que ahir ja no s'hi van poder tornar a posar, com era habitual, no s'han aixecat i s'han negat a retirar-se. Tot i que els agents els han alertat que si no marxaven, es desplegarien més agents per fer-los fora, 'CatalunyaDiari' ha pogut comprovar que els agents de la policia de la ciutat s'han retirat i no s'ha fet efectiu l'avís de desallotjament.

 

La Guàrdia Urbana ni ho ha intentat. Ni agents de Seguretat Ciutadana ni les unitats antiavalots de la policia de Barcelona, la Unitat de Suport Policial (USP), no han tornat a baixar al subsòl des de les 4 de la tarda i fins ben entrat al vespre.

 

 

Els manters no volien perdre la tarda de vendes

Els manters han imaginat que, com ahir, si marxaven, només amb dos agents la Guàrdia Urbana evitaria de nou que tornessin i el centenar de persones que en aquell moment estaven venent de manera il·legal han decidit no marxar. Tal com ha pogut saber 'CatalunyaDiari', els operatius com els d'ahir són habituals però al cap de poc temps els manters poden tornar al seu lloc i la policia es retira. Com que ahir la policia no es va retirar, els venedors del top manta ja no van tornar i van perdre tota la tarda. Aquest dimecres han plantat cara, tot i que sense incidents, a la Guàrdia Urbana i han aguantat.

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona no disposa de suficients efectius per lluitar contra la venda ambulant | Guàrdia Urbana de Barcelona

 

Segons algunes fonts properes a la policia, les indicacions polítiques aconsellen no entrar en enfrontaments amb el col·lectiu dels manters, un fet que se suma a la poca disponibilitat d'agents i d'agents d'ordre públic que té la Guàrdia Urbana dedicats a la lluita contra la venda ambulant il·legal.

 

Un miler de productes intervinguts

L'operatiu que va fer de manera conjunta Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra aquest dimarts, a més de retirar els manters de la zona de la Renfe, també va permetre intervenir un miler de productes falsificats i denunciar 21 persones per venda no autoritzada a la via pública.

Comentaris