Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marcelo Pecci i Claudia Aguilera

Marcelo, assassinat durant la seva lluna de mel el dia que va saber que seria pare

El fiscal Marcelo Pecci estava darrere de diversos casos contra el crim organitzat i el terrorisme internacional

Marcelo Pecci, fiscal paraguaià de 45 anys, es trobava després d'un cas on havia requisat grans béns a la màfia del seu país. El 10 de maig passat, a les 10:30 del matí, dos sicaris van desembarcar a la platja on hi era amb la seva parella i amb dos trets van acabar amb la seva vida.

La policia investiga ara si la màfia paraguaiana és darrere d'aquest crim pel cas A Ultranza Py. Una altra possibilitat és que el crim fos ordenat pel grup terrorista islàmic Hezbollah. I és que el fiscal Pecci va portar l'expedient que va suposar l'extradició d'un dels seus líders per narcotràfic.

L'execució a sang freda del fiscal Marcelo Pecci té tints més dramàtics, ja que es trobava al Carib de lluna de mel. Va morir el dia més feliç de la seva vida, ja que ell i la seva dona van anunciar al món que serien pares. La prioritat de les autoritats ara és trobar els autors materials.

Assassinat al paradís

El fiscal Marcelo Pecci i la seva parella Claudia Aguilera, periodista paraguaiana, es van casar el 30 d'abril a Asunción. Van viatjar a Colòmbia per gaudir de la seva lluna de mel a les paradisíaques platges del Carib. El 10 de maig al matí, Claudia va sorprendre Marcelo amb l'anunci que estava embarassada.

Marcelo Pecci i Claudia Aguilera
Marcelo i Claudia es van casar el 30 d'abril | CEDIDA

Marcelo no podia ser més feliç, i des de la platja de Barú van donar la notícia al món a través d'Instagram. Poc després, a mig matí, dos sicaris van aparèixer en una moto aquàtica i van desembarcar a la platja de l'hotel Decamerón. Allà es trobaven els recent casats, Marcelo i Claudia.

Un d'ells va baixar de la moto i sense dir ni una paraula va disparar dos trets al fiscal. Un va impactar a la cara, l'altre a l'esquena, i la víctima va morir pràcticament al moment. Els autors de l'atemptat van fugir amb la mateixa moto aquàtica després d'efectuar un altre tir al vigilant de seguretat.

La principal hipòtesi

L'execució a sang freda va causar una gran commoció a la platja, on instants abans es vivia un matí tranquil. Diverses persones van intentar socórrer la víctima, però Marcelo ja era mort. Claudia, desconsolada, es va abraçar al cos del seu marit conscient que el seu somni havia acabat de cop.

La policia del Paraguai i la de Colòmbia estan cooperant amb les autoritats dels Estats Units per resoldre el crim. El que és clar és que Marcelo tenia molts enemics. Era fiscal especialitzat en narcotràfic i estava darrere de grans casos que afectaven grups mafiosos i terroristes.

La principal hipòtesi és que l'assassinat va ser ordenat pels capos del crim organitzat que Pecci tenia al punt de mira. La seva operació anava dirigida contra el tràfic de cocaïna que des del Paraguai dona sortida a mercats europeus, australians i asiàtics. A més, tenia enfilats diversos polítics.

Operació policial a gran escala

Al Paraguai la participació de polítics al narcotràfic és un fenomen molt estès. Pecci portava diversos casos que tenia com a sospitosos o imputats polítics que són a la presó. No descarten que algun d'aquests peixos grossos estigui darrere de l'assassinat per encàrrec.

Hores després de l'assassinat, la policia colombiana va mostrar la fotografia d'un home amb barret i ulleres i vestit de negre. Seria el presumpte assassí, i segons les autoritats «és molt important ubicar aquesta persona». Per això han ofert una recompensa de 116.000 euros a qui doni informació.

Marcelo Pecci i Claudia a la platja
Claudia abraça el cos de Marcelo  | La Noticia Digital

En paral·lel han desplegat un dispositiu sense precedents a l'àrea de Barú i Cartagena, inclòs el control dels aeroports. La policia té literalment tancada l'illa i investiga qui va llogar la moto nàutica als sicaris. No descarten que els sicaris arribessin al mateix avió que la parella.

Les últimes hores del fiscal Pecci

Tot i l'evident risc que corria Pecci, el fiscal va decidir viatjar sense seguretat i la policia colombiana no sabia de la seva presència al país. La seva dona assegura que no havia rebut amenaces, i això els feia estar tranquils. El 5 de maig, dies després de casar-se, van arribar amb avió a Colòmbia.

Aquell dia van estar passejant pel centre històric de Cartagena de Indias, i l'endemà van anar a Barú. Després d'un cap de setmana de somni, dilluns Claudia va difondre la felicitat a través de les xarxes socials. «L'últim capvespre a Barú, però en tindrem molts més junts», va escriure.

El matí del dimarts 10 de maig era l'últim que Mauricio i Claudia passarien a l'illa abans de tornar al Paraguai. Va ser el dia que ella va triar per sorprendre el seu flamant marit amb la notícia de la paternitat. Tràgicament va ser també la data escollida pels sicaris per executar la venjança.