Ana Julia Quezada

La mare de Gabriel, indignada pel 'regal' que ha rebut Ana Julia

Patricia assegura que «no entenem res ni tampoc se'ns ha explicat»

La mare de Gabriel Cruz ha demanat aquest dijous «explicacions» sobre el trasllat de l'assassina del seu fill, Ana Julia Quezada, des del centre penitenciari provincial de El Acebuche, a Almeria, a la presó de Brieva, a Àvila.

«Jo vull saber si això se li ha donat com un premi o com un càstig», ha dit Patrícia Ramírez en una entrevista concedida a la cadena COPE i recollida per Europa Press en la qual ha assegurat «no entendre res» sobre aquest assumpte.

Ramírez ha admès que «va preguntar» quan va conèixer que, amb anterioritat a la celebració de la vista oral el mes de setembre passat, Quezada havia sol·licitat el canvi de presó. «Sabia que fins que no hi hagués una sentència, encara que ara mateix que no sigui ferma i estigui recorreguda, era impossible que li concedissin aquest trasllat, però, ara mateix, en teoria no hi ha més pena possible perquè està condemnada a la màxima, presó permanent revisable, i això si possibilitava el canvi», ha explicat.

«No entenem res ni tampoc se'ns ha explicat»

La mare de Gabriel Cruz ha expressat el seu disgust pel trasllat a la presó de Brieva i el seu desig de «que ens expliquessin per què». «No entenem res i el que puc dir és que tampoc se'ns ha explicat si això se li ha donat com un premi o un càstig», ha insistit. Al fil d'això, ha retret a la Fiscalia que hagi recorregut en apel·lació la condemna a Ana Julia Quezada per dos delictes contra la integritat moral, «dos delictes –ha remarcat– que van ser declarats provats per unanimitat pel jurat».

Ana Julia Quezada
Traslladen a Ana Julia des del centre penitenciari provincial de El Acebuche, a Almeria, a la presó de Brieva, a Àvila | GTRES

«Ens va humiliar, ens va vilipendiar, ens va destrossar»

«No entenem com ha recorregut per a treure-li anys perquè  la integritat moral no té res a veure amb les lesions psíquiques, amb com m'he quedat, amb les seqüeles que tinc jo i que té el seu pare», ha assegurat per a afegir que l'assassina del seu fill «ens va humiliar, ens va vilipendiar, ens va destrossar».

Ramírez ha apel·lat a la seva «dignitat, a la seva intimitat i als seus drets» que, en els 12 dies en què es va prolongar la recerca del petit, Quezada «va posar als peus de tota la societat».

«Van ser 12 dies d'un dolor incalculable», ha subratllat al mateix temps que ha conclòs que espera «aconseguir» que l'autora de la mort de Gabriel «no torni a fer mal a ningú mai més». «Continuo sent mare encara que m'ho hagin tret. El que no em trauran és el fet de defensar la memòria del meu fill, sobretot, una vegada que s'ha descobert com és aquesta dona», ha finalitzat.

També et pot interessar...