Crimen Urdiales

Mari Carmen va decidir matar per encàrrec a Jesús Maria el dia de Sant Valentí

Els investigadors consideren que és molt difícil que cometés el crim ella sola

 

El crim comès a Castro Urdial, a Cantàbria, segueix en procés d'investigació. A mesura que passen els dies es van coneixen més detalls sobre la línia que segueixen els investigadors per desentrellar el macabre assassinat on el cap de la víctima, Jesús Mari, va aparèixer embolicat dins una caixa a casa una veïna de la seva exparella.

Mari Carmen, a principal sospitosa qui es troba detinguda, hauria decidit acabar amb la vida de la seva parella el passat 14 de febrer, és a dir, el diade Sant Valentí. Així ho informa el diari ‘El Español’, qui també explica que la víctima hauria decidit deixar la relació després de set anys  amb Mari Carmen, i li va demanar que marxés de casa seva.

Sembla ser que l’actitud de la dona va ser  molt negativa davant aquestes paraules i fins  i tot es va negar a abandonar la casa de Jesús Mari. Possiblement en aquell moment va començar a planejar com acabar amb la vida del seu examant. S’està investigant si, la xifra anomenada per la sospitosa, la qual va assegurar que la seva parella havia marxat de vacances amb  12.000 euros, és la quantitat que Mari Carmen va pagar a tercers perquè es dugués a terme l’assassinat, ja que els agents creuen que no és possible que ho fes sola.

La Guàrdia Civil creu que és possible que hi hagi certa veritat en la frase  que va enunciar la sospitosa: «Vaig  rebre el paquet a casa i el vaig guardar perquè era l’únic record que tenia d’ell». En aquest aspecte, creuen que pot ser que la dona rebés la caixa a la porta de la seva casa com a confirmació de que l’encàrrec s’havia dut a terme amb èxit.

Encàrrec de la detinguda?

Els investigadors veuen aquesta hipòtesi com una de les explicacions per entendre com va ser tractat el cap de la víctima. Consideren que es tracta d’un treball massa professional i elaborat perquè una dona de 61 anys, sense experiència en casos similars, el dugui a terme. Per aquest motiu, augmenten les sospites sobre la possibilitat que la detinguda contractés a un o més d’un tercer  per fer el treball brut. Els 12.000 euros que, segons la Mari Carmen, s’hauria emportat la víctima el dia que va marxar de casa direcció a Punta Cana, serien la clau per entendre com va poder pagar l’encàrrec.

Seguint aquesta línia d’investigació, els agents asseguren que disminueixen, considerablement, les possibilitats de trobar el que falta del cos  de Jesús Mari. Tot i que en les últimes hores s’ha incrementat la cerca en  abocadors i deixalleries  de la zona, els efectius lamenten que si és cert que va contractar a professionals, aquests si saben com fer desaparèixer un cos.

També et pot interessar...