ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

María, la jove que va morir atrapada en un vaixell a 41 metres sota el mar a Espanya

Els fets van tenir lloc el passat dissabte 10 d'octubre

Imatge d'arxiu d'un vaixell de Salvament Marítim
Els companys de María no van poder fer res per salvar la seva vida  | España Diario

El passat 10 d'octubre va morir a Las Palmas de Gran Canaria María Casanova, oceanògrafa i investigadora a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. La jove, de 28 anys, va traspassar mentre realitzava submarinisme en quedar atrapada en una de les cabines del vaixell enfonsat que havien anat a veure. En l'activitat van participar tres companys de Maria i l'instructor, del qual s'investiga l'empresa per possibles negligències tant en el material utilitzat per la immersió així com per al mateix instructor.

L'empresa '7 mares' es troba a Las Palmas de Gran Canaria i es dedica a la pràctica del submarinisme. El passat dissabte tant María com altres tres companys havien quedat per realitzar una immersió en aquesta zona de darrere del moll Reina Sofía, on hi ha tres vaixells enfonsats. El grup de submarinistes volia bussejar per veure el Soo Yang, un pesquer coreà que l'any 1990 es va enfonsar en ser abandonat al port. De fet, el grup ja havia realitzat aquesta activitat amb anterioritat segons 'El Español'.

Així, el grup es va dirigir a la zona d'immersió amb tot preparat perquè l'activitat pogués donar inici. Es van submergir a 41 metres de profunditat i, quan ja estaven a l'interior del vaixell i ja havia passat una hora, tres dels quatre membres del grup es van adonar que Maria no estava. La visibilitat era dolenta a causa de la sorra de les profunditats i no es van adonar que l'havien perdut.

Poc després, van veure que s'havia quedat atrapada en una cabina on s'havia introduït. De la manera més ràpida possible van intentar alliberar-la, però no van tenir èxit. A les 11.30 hores aproximadament la persona que s'havia quedat a l'exterior va avisar a Salvament Marítim de què havia passat i aquests van avisar a la Guàrdia Civil.

 

El rescat i la investigació

Diversos components del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques (GEAS) i la Salvamar Nunki es van dirigir cap al lloc dels fets. En submergir-se, els especialistes es van adonar de les difícils condicions on es trobaven, i després de certificar la defunció de María, es va suspendre l'operació de rescat fins l'endemà al matí, quan la llum va poder ser un factor per rebaixar els riscos.

L'endemà, cap a les 11.00 hores aproximadament -24 hores després que la jove i els seus companys van iniciar la immersió- els especialistes aconseguien extreure el cos de María i traslladar-lo fins al moll Wilson del Puerto, segons ha explicat el mitjà Las Províncias. Ara, la investigació tracta d'esbrinar si ha estat un accident o hi ha alguna mena d'acció negligent tant de l'empresa que va contractar el grup de submarinistes de María, com el mateix instructor de la immersió. Un dels objectes més importants a analitzar són les bombones d'oxigen que va proporcionar l'empresa als contractants.


Comentaris

envia el comentari