Muntatge fotogràfic de l'acusada i un pacient d'hospital.

Mari Carmen, acusada de matar el seu marit amb laxants: «mai a la vida»

Salvador va ingressar el setembre de 2020 amb diarrea crònica i va morir l'abril de 2021 mentre li buidaven els comptes bancaris

«És la persona que més he estimat». Són les primeres paraules de Maricarmen després d'haver estat acusada de matar el seu marit subministrant-li dos mil laxants entre setembre del 2020 i abril del 2021. El cas va sortir a la llum fa uns dies, i la sospitosa ha trencat el seu silenci a 'El Programa de Ana Rosa' de Telecinco.

Maricarmen està en llibertat provisional, acusada d'haver provocat la mort del seu marit Salvador per robar-li diners. La dona s'ha defensat públicament assegurant que tot és mentida i que estava millor amb el seu marit viu. Afirma per activa i per passiva que no el va empatxar de laxants: «Ho juro pels meus fills i tots els meus morts».

El cas està en mans de la justícia, però la investigació ofereix evidències més que sòlides sobre la culpabilitat de l'acusada. Entre d'altres, la sostracció de 92.000 euros dels comptes bancaris de la víctima i la compra de grans quantitats de laxants. Aquesta és la versió de Maricarmen, inèdita fins ara.

La mort de Salvador

El cas va sortir a la llum aquesta mateixa setmana després de concloure la investigació que durant mesos va fer la Policia Nacional. Salvador va morir al maig en circumstàncies estranyes, ja que patia una diarrea crònica d'origen desconegut. Els metges van posar el cas en coneixement de la policia.

Muntatge fotogràfic d'un hospital i agents de la policia.
La policia investiga aquesta estranya mort ocorreguda en un hospital. | CatalunyaDiari 

Salvador, de 70 anys, va ingressar a l'hospital el setembre del 2020 amb símptomes de diarrea que van anar empitjorant. La seva dona Maricarmen, de 56 anys, va prohibir als familiars anar a visitar-lo amb el pretext de les mesures del coronavirus. Durant aquells mesos va efectuar una compra de fins a 2.000 laxants.

A més, els metges asseguren que quan en Salvador entrava a l'UCI el seu estat de salut millorava. En canvi, quan estava acompanyat de la seva dona a planta tornava a empitjorar. Aquí van començar les sospites, que es van confirmar quan els investigadors van rastrejar els últims moviments bancaris.

Sospites i indicis

Amb un sou de 400 euros, el tren de vida de Maricarmen va augmentar de forma considerable durant aquells mesos. La investigació conclou que es van extreure 30.000 euros del compte bancari de Salvador des de diversos caixers automàtics. A més, se'n van gastar 62.000 en compres amb la targeta de crèdit.

Els símptomes que patia el pacient eren compatibles amb una intoxicació amb laxatius, així que totes les peces semblaven encaixar. La Policia Nacional va detenir Maricarmen a València i la va posar sota disposició judicial. Ara s'enfronta a delictes molt greus que comporten penes de presó.

'El Programa de Ana Rosa' ha parlat amb ella per conèixer-ne la versió de primera mà. «Tot és mentida, només he estat set mesos cuidant la meva parella», assegura la dona davant les càmeres sense cap mena d'objecció. «Vivia molt millor estant Salvat viu que mort», ha afegit per demostrar la seva innocència.

La versió de Maricarmen

La cuidadora de l'ancià assenyala directament Maricarmen, perquè segons explica li demanava que comprés «laxants fins que s'esgotessin». «Actuava de forma estranya», explica, «perquè els treia l'embolcall i els guardava a la bossa». Però l'acusada assegura que «no he donat mai un laxant, ni a ell ni a ningú».

Segons la seva versió, comprava laxants perquè els ha pres tota la vida «per problemes alimentaris». Diu que pren trenta laxants al dia, i que «si els laxants matessin jo ja estaria morta». Sosté que no els va comprar malgrat les evidències: «però com he de comprar 2.000 laxants».

Una metgessa parlant amb un policia.
Els metges van posar el cas en coneixement de la policia. | Arxiu 

L'acusada revela el suposat complot que s'amaga darrere d'aquest cas: «Tot és una mentida dels fills, t'ho dic així de clar». Acusa la cuidadora d'estar a casa seva per espiar-los a ella i Salvador. Sobre el suposat enverinament, manté que «si ho hagués fet no estaria lliure».

Sobre els diners del banc

El programa ha connectat en directe amb el periodista Carlos Garayoa des de la porta del domicili de l'acusada. A la porta s'aprecien les pintades dels veïns, amb missatges com «assassina». Maricarmen diu que aquests dies ha hagut de ser atesa a l'hospital per la pressió mediàtica que ha patit.

Sobre els diners, la sospitosa assegura que «només treia allò que Salvador em demanava perquè no volia deixar res als seus fills». També afirma que hi ha un paper que demostra que la víctima va desheretar els fills. Això reforça la seva teoria que tot és un complot dels fills per perjudicar-la.

Aquesta és la conclusió de Maricarmen, malgrat totes les evidències. Jura i perjura que mai no va donar un laxant al seu marit i que a l'autòpsia no van trobar signes d'enverinament. Només va treure del compte el que ell li demanava, cosa que ara haurà de demostrar davant del jutge.