Marina, 18 anys

Marina, la jove de 18 anys assassinada a sang freda per la seva xicota a Granada

La seva parella va posar fi a la seva vida apunyalant-la fins a 24 ocasions

Marina, una noia de només 18 anys, vivia amb la seva parella a Motril, un municipi situat a la província de Granada. Allà convivien juntes, quan el 12 d'abril del 2021 la seva parella va decidir acabar amb la seva vida.

Després de gairebé dos anys, ha començat el judici sobre el cas. Ha començat aquest dilluns 13 de febrer i compta amb un jurat popular.

Tant els familiars com amics i amigues s'han reunit tots davant dels jutjats de La Caleta, a Granada. Tots amb samarretes amb la cara de la víctima.

Moments de tensió a l'arribada de l'acusada als jutjats

Els presents van rebre l'acusada entre crits, anomenant-la assassina. També van donar cops al furgó policial. Hi havia una clara tensió en arribar.

Al voltant s'havia organitzat un gran desplegament policial, que va evitar que es produïssin enfrontaments. Yasmina, l'autora del crim, s'enfronta a un total de 17 anys de presó.

El fiscal conclou que durant l'atac l'acusada va augmentar el patiment de Marina «inhumanament i de manera deliberada». A més, afegeix que ho va fer «causant-li patiments innecessaris per a la finalitat que s'havia proposat».

Els familiars, per la seva banda, exigeixen justícia i demanen per a ella la màxima condemna contemplada al Codi Penal espanyol, la presó permanent supervisada. Han reclamat aquesta petició l'instant abans que comencés el judici. Aquest té lloc a l'Audiència de Granada.

La mare de l'assassinada ha comparegut als mitjans i ha explicat que la relació entre les dues noies sempre va ser des del començament molt complicada. La dona confia que la sentència imposada a la culpable reveli «l'alta vulnerabilitat» de la seva filla Marina.

La família demana per a la culpable la presó permanent revisable

«Feia amb ella tot el que volia, ha estat molt dolenta per a ella», ha sentenciat la mare. La família de la víctima demana la presó permanent revisable. L'acusació particular de la família és representada pel lletrat Jesús Huertas.

Els familiars defensen que l'assassinat es va produir quan Marina va dir a la seva parella, d'uns 36 anys, que volia posar fi a la relació. A més, expliquen que Marina va arribar a explicar al seu cercle proper que Yasmina la maltractava, tant físicament com psicològicament.

La víctima va explicar que patia humiliacions, que vivia amb por, ja que la seva parella l'havia amenaçat de fer mal a la seva família i incendiar la casa amb ells a dins. Marina mai no va arribar a denunciar la causa de les possibles represàlies.

Imatge d'un calabós.
L'acusada s'enfronta a 17 anys de presó. | Canva

L'assassina va ocasionar a Marina un total de 24 ferides produïdes per arma blanca. A més, també el va provocar fins a una vintena de lesions per cops. Posterior al crim, l'acusada va intentar simular una fugida voluntària.

Yasmina va intentar encobrir el crim i va demanar ajuda a un amic

La noia va tapar el cos de la que era la seva xicota. Després es va dutxar i es va canviar de roba. Més tard, cap a les 17.00 hores de la tarda, l'acusada va netejar la casa amb aigua i lleixiu per desfer-se de qualsevol prova sobre l'assassinat.

Per acabar, es va desplaçar fins al port de la localitat de Motril. Allà va buscar un amic al qual li va confessar el crim i li va demanar ajuda per enterrar el cos de la Marina.

L'acusada va contactar amb un amic que té un 53% de discapacitat per un retard mental. El noi va accedir a ajudar-la i la va acompanyar fins al domicili de la parella.

Un dia més tard, després de trobar un lloc on enterrar el cadàver, la noia es va lliurar i va confessar el crim que havia comès. L'amic que va col·laborar amb l'acusada a encobrir l'assassinat també s'enfronta a 15 mesos de presó.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!