Imatge d'arxiu d'una ambulancia del SEM

Un mariner d'un Club Nàutic empordanès salva la vida de tres policies i un pescador

Els agents i l'aficionat a la pesca intentaven socórrer un altre pescador que va caure a l'aigua i que va acabar morint

Un mariner que treballa al Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) va salvar la vida de tres policies locals i un pescador  que van intentar socórrer un altre aficionat a la pesca que  va morir ofegat després de caure a l'aigua. Els agents i el company de la víctima van estar quasi 40 minuts al mar i si Albert Arnau —el mariner— no hagués acudit amb la zòdiac, el final podria haver estat encara més tràgic.

Segons recorda aquest heroi, va rebre un avís de Salvament Marítim al telèfon d'emergències que alertava sobre el perill que corrien les quatre persones que intentaven socórrer el pescador. Li van dir, a més, que «alguna barca hi havia d'anar perquè feia massa estona que eren a l'aigua». Segons informa el 'Diari de Girona', els policies locals es van treure el cinturó i fins i tot la roba per no acabar enfonsats, agafant-se a un salvavides. Arnau va trigar uns 4 minuts a arribar al lloc dels fets, on hi havia unes onades molt altes per culpa del temporal. «Saltaven fins i tot l'escullera», explica el jove mariner, de 29 anys.

Un cop els va veure, es va acostar amb la motora. Els policies, però, li van dir que primer havia de salvar el pescador, que tenia un cop molt fort al cap i a la cama. Tal com descriu Arnau, «estava blanc i tenia els llavis blaus de tanta estona a l'aigua». Després d'ajudar-lo a entrar a l'embarcació va socórrer els policies, que tenen lesions que els fan estar de baixa. Un d'ells té una costella trencada. El pescador va haver de ser ingressat a l'hospital i va ser donat d'alta ahir.

Un heroi reconegut

«Potser amb 50 anys m'ho hauria pensat dos cops», assegura el jove. Ara, la seva heroïcitat ha estat més que lloada. Va rebre la felicitació per part de companys i dels responsables de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols per la seva actuació; era el tema de conversa del poble.

Agents del Grup Especials d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) van haver de tornar al lloc dels fets per recuperar l'armament dels policies, que va quedar enfonsat al mar després que es traguessin els cinturons. 

També et pot interessar...