Fotomuntatge de Marta Pérez i una batedora a punt de fer un batut

Marta, la jove de 19 anys en coma després de prendre una beguda: «No despertarà»

Marta segueix en coma des que va beure aquell batut de festuc

A Marta Pérez, de 19 anys, li va canviar la vida el 28 de setembre del 2022. Tot va passar després d'acabar una jornada d'entrenament en un gimnàs d'Ibi (València), quan va provar un batut amb proteïna que contenia pistatxo.

La noia, al·lèrgica a aquest fruit sec, no sabia que aquesta beguda portava festucs i es va començar a sentir malament. Tot i rebre una dosi d'Urbason, la seva mare, María Verdejo, va veure com es començava a posar morada i no podia respirar.

Tot seguit, la jove va estar diversos minuts en parada cardiorespiratòria a causa del xoc anafilàctic. I malgrat haver-se recuperat lleugerament, poc després tornava a empitjorar i entrava en coma, del qual encara no n'ha sortit, per desgràcia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Marta continua en coma després de beure un batut al gimnàs

Sembla complicat que sortirà d'aquesta situació, segons exposava fa un temps el director mèdic de l'Hospital d'Alcoi. María ha explicat que la situació viscuda en aquest centre sanitari alacantí no ha estat la millor, ja que ha passat un calvari pel tracte rebut.

Plat de pistatxos.
Els festucs en un batut que va ingerir Marta han fet que estigui en coma actualment| Getty Images

La noia continua ingressada a l'Hospital Vithas Valencia Consuelo, però la seva mare denuncia que no l'han tractada com devien en aquell altre centre. Concretament, la mare de Marta es queixa de com va patir per la seva filla al primer hospital que va assistir, situat a Alcoi, l'Hospital Virgen de los Lirios.

La mare de la jove denuncia el tracte rebut per part de l'hospital d'Alcoi

«Només arribar, la van ficar a l'UCI i ens van dir que ja ens avisarien. Des del primer moment ens deien que es moria i que no hi havia res a fer. Aquí va començar l'infern pel qual estem passant», explica que no deixava de recalcar a l'hospital que la traslladessin si no podien fer front a aquest problema de la seva filla.

La noia va passar tres mesos ingressada en aquell hospital d'Alcoi abans de ser traslladada a València. A més a més, en aquell temps la jove va perdre 20 quilos.

«Allò era un sense-viure. Vèiem com perdia pes desmesuradament perquè li donaven una xeringa de menjar de 150 mil·lilitres al migdia i a la nit, i una infusió al matí i al berenar. Això era tot l'aliment que rebia», informava María.

Imatge de Marta Pérez, la jove de 19 anys en coma per un batut de festucs
Marta es troba en coma des de fa diversos mesos | Xarxes Socials

Finalment, els pares de Marta van aconseguir els poders per treure la filla de l'hospital d'Alcoi. I és que, a més a més, des d'aquest centre no els donaven cap mena d'informe en ser la jove gran.

La mare de Marta no va donar crèdit a allò que van sentir

«Això és un hospital i la gent es mor, ho has d'entendre», li deien en aquell hospital. «Marta gairebé s'ofega dues vegades i ho va haver d'evitar el meu marit perquè no tenia atenció sanitària continuada quan la necessitava», expressa a El Español.

Verdejo els hi deia que si no era traslladada, la seva filla podia morir. Segons denuncia, va ser un error de forma el problema de tot. «Et pots creure que estic dient que la meva filla es pot morir i em diuen que em falta emplenar una casella?», deia indignada.

Imatge d'un pacient ingressat
La familiar de Marta espera que s'allargui el tractament de la seva filla, actualment en coma | Getty Images

Per sort per a la jove, el 19 de desembre Marta va ser traslladada. «Al principi, ens van donar dos mesos de termini per al tractament, encara que això no se'ns va comunicar fins que s'acabés. Quan això va passar, València va emetre uns informes perquè els analitzés Alcoi sobre el progrés que havia fet Marta i autoritzessin la pròrroga del tractament».

La situació actual és complicada per a Marta. «Ara ens queda només un mes de tractament i estem desesperats perquè realment sí que està funcionant», explica la seva mare desesperada.

«Marta mou peus i mans, i s'empassa saliva i no està sondada. No entenc com alguna cosa que té el sistema ens ho volen treure», confessa María.

«Només vull que l'organisme corresponent ens ajudi i ens deixi de fer patir per lluitar constantment per un tractament per a la nostra filla. S'acaba el termini», ha recalcat, sabent com seran d'importants els pròxims dies en l'evolució de la seva filla.