Pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès.

Troben el cadàver d'un home surant a un pantà de Catalunya

Un grup de pescadors van alertar els Mossos d'Esquadra

Macabra troballa a Catalunya. Aquest diumenge passat, va aparèixer el cos sense vida d'una persona en una zona de difícil accés del pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès. Segons les primeres informacions, un grup de pescadors va trobar el cadàver surant. Els fets van tenir lloc al voltant de les 16:00 hores de la tarda.

Els Mossos d'Esquadra han recuperat el cos sense vida d'un home al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès, que podria ser el mossèn Xavier Castelló, de 78 anys, que va desaparèixer el novembre passat al santuari de la Mare de Déu de Lord.

Uns pescadors van donar l'avís aquest diumenge pel voltant de les quatre de la tarda en veure el cos surant al pantà, al terme municipal de Navès. El punt era de molt difícil accés i finalment el dispositiu de recuperació es va fer aquest dilluns amb l'helicòpter dels Mossos i la unitat aquàtica.

A causa de l'avançat estat de descomposició, caldrà esperar els resultats d'ADN per confirmar la identitat, però els Mossos veuen molt probable que sigui el mossèn.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Podria ser el cos de Xavier Castelló

L'home, de 78 anys i resident al seminari de Solsona, va desaparèixer el 17 de novembre de l'any passat a la zona del santuari de la Mare de Déu de Lord a Sant Llorenç de Morunys on va anar a passar el matí, però no va tornar.

Durant els següents dies es van organitzar dispositius de recerca amb efectius dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i voluntaris, entre d'altres, per intentar localitzar-lo. El 22 de novembre es va suspendre la recerca terrestre després de revisar el perímetre del pantà i a l'espera de nous indicis.

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada. A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.