Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un cotxe de policia i un mòbil amb un perfil d'Instagram

Mata a 4 persones al carrer i ho retransmet tot en directe

La policia ha detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor dels fets

Almenys quatre persones han mort i tres més han resultat ferides en diversos tirotejos als carrers de Memphis, Estats Units. El presumpte autor dels fets, un noi de 19 anys, ha retransmès l'atac en directe. La policia l'ha detingut i ja es troba sota custòdia policial.

Ezekiel Kelly és el responsable d'haver sembrat el terror aquesta nit als carrers de Memphis. El noi hauria disparat des del cotxe en almenys vuit llocs diferents de la ciutat. Després es va estavellar amb el vehicle i va acabar sent detingut pels agents de policia.

El detingut és un noi amb antecedents penals per delictes violents. De fet, acabava de sortir en llibertat després de complir onze mesos d'una condemna de tres anys per assalt agreujat. Aquest delinqüent hauria aprofitat la llibertat per cometre aquesta matança retransmesa en directe.

Quatre morts i tres ferits

Kelly va recórrer els carrers amb el seu cotxe fent múltiples tirotejos de forma indiscriminada i matant diverses persones. Va passar als voltants de la Universitat de Memphis i el Rhodes College, en un radi de sis quilòmetres. Els estudiants van rebre un missatge d'alerta durant els atacs.

Les institucions educatives van enviar una notificació als estudiants avisant de l'atac i demanant que no sortissin al carrer. S'han viscut moments de terror i de molta tensió al campus universitari. Segons The Washington Post, hi ha hagut almenys 4 víctimes mortals i tres ferits.

Foto d'Ezekiel Kelly, assassí de Memphis
Ezekiel Kelly, de 19 anys, havia complert condemna per un altre crim | Xarxes Socials

La policia ha confirmat la mort de quatre persones durant una conferència aquest mateix dijous. Qualifiquen els fets com a «tiroteig massiu en moviment», i informen que hi ha un ferit de gravetat a l'hospital. És un empleat d'un establiment de recanvis per a automòbils.

Ho va gravar tot en directe

El Departament de Policia de Memphis també ha confirmat que l'autor de la matança el va retransmetre en directe mitjançant Facebook Live. Hauria fet servir aquesta eina de streaming per mostrar en directe les seves accions. Les imatges van ser eliminades immediatament de la xarxa social.

Igualment, Facebook ha cancel·lat el compte d'Instagram vinculat al jove sospitós de la matança. Pel que sembla, el detingut era una persona molt activa a les xarxes socials i ja s'havia mostrat anteriorment en actitud agressiva. Diversos usuaris van ser testimonis en directe de la seva bogeria.

Les autoritats han afirmat que «la gent està espantada i enfadada» per aquest enèsim succés amb armes de foc. Les darreres setmanes ja hi ha hagut altres esdeveniments semblants que augmenten la sensació d'inseguretat. Aquesta nova massacre torna a posar les armes al centre del debat.

Dues tragèdies en poques hores

L'atac indiscriminat a Memphis arriba poques hores després que es conegués una altra trista notícia a la ciutat. Van trobar el cos sense vida d'una dona jove que havia desaparegut dijous passat. Eliza Fletcher, de 34 anys, va ser víctima d'un violent segrest al mig del carrer.

Eliza era neta d'un magnat i hereva d'una gran fortuna familiar, cosa que fa pensar en un mòbil econòmic. Dijous va sortir a córrer de matinada i un home la va ficar per força en un vehicle negre. Hores més tard van detenir el principal sospitós, i ahir va aparèixer el cadàver de la noia.

En les últimes setmanes hi ha hagut diversos delictes amb armes de foc, com l'assassinat d'un pastor d'una església on volien robar un cotxe. També hi va haver un tiroteig contra la policia i van assassinar un activista per una discussió per diners. L'assassinat massiu d'avui és el colofó a aquest escenari de violència.