Foto d'uns agents de la Policia Nacional.

Mata la seva dona i s'entrega a la policia a Saragossa

Els agents han comprovat que hi havia una dona morta i amb signes de violència al domicili conjugal

Un home de 83 anys ha matat la seva dona al domicili conjugal a Saragossa i, després, s'ha entregat a la policia: ha quedat detingut després de confessar els fets. Aquest és el segon crim de violència de gènere a Aragó aquest any.

S'està demanant més informació sobre aquest nou cas de violència de gènere amb el trist balanç d'una dona morta. L'home va confessar els fets a la policia ahir al matí. En acudir al domicili conjugal, els agents van confirmar que, efectivament, la dona era morta.

Aquesta seria la víctima número 44 de la violència de gènere a Espanya de 2022. El nou crim es produeix en ple repunt de la violència masclista just abans d'acabar l'any. El 4 de desembre havien mort 40 dones i, en qüestió de dies, hi ha hagut quatre noves víctimes.

S'ha entregat a la policia

L'últim crim masclista s'ha produït ahir al número 42 del carrer San Miguel, al centre de Saragossa. Eren les onze del matí quan un home va parar una patrulla de la Policia Nacional al passeig Independencia. Davant de l'estupefacció dels agents, va confessar el crim.

Llavors, els agents van acudir ràpidament al domicili de la parella, on van confirmar la presència d'un cadàver. Els serveis sanitaris desplaçats fins allà només van poder confirmar la mort de la dona. Tot seguit, van traslladar l'home a l'hospital amb lesions lleus i en qualitat de detingut.

Aixecament d'un cadàver
Aquest desembre hi ha hagut cinc dones mortes per violència de gènere. | Catalunya Diari

Una comitiva judicial també va acudir al lloc del crim per procedir a l'aixecament del cadàver. Ara, les unitats de la policia recapten proves per incorporar-les a la investigació juntament amb els resultats de l'autòpsia. El lloc està acordonat per facilitar la tasca dels agents.

Preocupació pel repunt

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha lamentat aquest nou assassinat masclista, el cinquè de desembre. Per això, ha anunciat la celebració d'un Comitè de Crisi imminent amb les comunitats autònomes. L'objectiu és revisar què ha pogut fallar en cadascun dels casos.

El mes de desembre va començar amb un cas especialment tràgic: una dona trobada morta al passadís de casa seva. La víctima tenia esclerosi múltiple, va caure a casa seva i el seu marit la va deixar morir agonitzant cinc dies a terra. Va passar a Puente Vallecas, Madrid, i la policia va detenir el marit.

Divendres de la darrera setmana va ser un dia negre amb la troballa d'una dona assassinada en un pis de Lleida i una altra dona assassinada a Dos Hermanas, Sevilla. Un parell de dies abans, van trobar una altra dona assassinada per la seva parella en un incendi a Albacete. Amb aquestes víctimes ja en són 44 dones mortes al nostre país.

Atenció a les víctimes

Les víctimes tenen a la seva disposició el telèfon 061, que funciona les 24 hores del dia en 52 idiomes diferents. En cas d'emergència poden trucar al 091 (Policia Nacional) o al 062 (Guàrdia Civil). També poden contactar amb el WhatsApp 600 000 016 o enviar una alerta amb l'App Alertacorps.

La seguretat de les dones és una responsabilitat de tota la societat i la col·laboració ciutadana és molt important. Hi ha la Guia del Punt Violeta amb informació sobre què fer si coneixem alguna dona en situació de risc. Denunciar la violència masclista és la millor forma de prevenció.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp