«Allahu Akbar, us mataré a tots», el crit del fals terrorista de la Rambla

L'home va sortir al carrer amb un subfusell d'aire comprimit desencadenant el pànic

Dos agents de la BRIMO dels Mossos a la porta de l'operatiu antiterrorista de Barcelona.
Fins a quatre agents de la BRIMO van accedir al pis on es trobava el fals terrorista   | Guillem RS

El passat diumenge a la tarda un home de 30 anys i nacionalitat filipina sembrava el pànic a la Rambla de Barcelona després de passejar-se amb una escopeta d'airsoft que s'assimilava a un kalashnikov. L'home va imitar el gest per carregar l'arma i tot seguit es va amagar al seu pis. El fals terrorista ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge pels delictes d'atemptat contra tres agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra, els mateixos que el van reduir.

Els agents van entrar al segon pis del bloc número 6 del carrer d'Escudellers per tal d'arrestar al fals terrorista i des del replà van escoltar com cridava: «Allahu Akbar», segons avança 'El Periódico'. A més, indica que una veïna l'hauria sentit cridar «us mataré a tots» i imitar tot seguit el soroll d'una arma automàtica «tatatatatà».

Arma
L'arma d'Airsoft simula un rifle d'assalt AR-15 | Mossos d'Esquadra

 

«No estava molt centrat»

Quan els de la BRIMO van accedir al domicili van poder observar que l'home havia deixat l'arma d'airsoft recolzada contra la paret i quan van comprovar que no disposava de cap altra arma es van aproximar i el van reduir per la força. El filipí no és gihadista ni va actuar seguint cap motivació terrorista, segons han afirmat els Mossos que afegeixen que no troben cap explicació per aquesta acció tan absurda que va fer el detingut. 

D'altra banda, els treballadors d'una licoreria propera al domicili del fals terrorista han declarat que aquest anava a «fer l'indi» davant del seu negoci tot fent reverències a tothom que hi passava per davant «per la seva culpa ningú entrava al local» i ha afegit que «veiem que no estava molt centrat».

També et pot interessar...


Comentaris
Jordi
Algú dels redactors ha vist en sa vida un Kalashnikov? Perque el que es veu a la foto no s'hi sembla gens a aquell model d'arma. Potser que cal o bé redactar bé la noticia i acompanyar-la de les imatges correctes o aprendre del que es parla abans d'escriure.
rafel
¿una escopeta d'airsoft que s'assimilava a un kalashnikov? No se que becari escriu aquesta notícia però s'hauria d'informar una mica millor abans de publicar res. Aquesta arma és una rèplica del fusell d'assalt nord-americà ARMY M4A1 amb visor de proximitat nocturn. Aprendre no és dolent.

envia el comentari